• Βαριές καταγγελίες και μηνύσεις στο Δήμο Γλυφάδας

    Σε ρεπορτάζ της Citinews στις 13/7/18, γράφαμε για τα προβλήματα “παραταξιακής συνοχής” στο Δήμο Γλυφάδας αλλά και τις ακυρωθείσες αποφάσεις του Δ.Σ. λόγω του ότι ήταν «παρανόμως ληφθείσες» καθώς είχαν ληφθεί με υπογραφές εκ «περιφοράς τηλεφωνικής». Σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών φέρνει στο φως νέα στοιχεία και καταγγελίες για το ίδιο θέμα…Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι πρώην συνεργάτες του Δημάρχου  καταγγέλουν εξωθεσμικές πρακτικές διοίκησης και αδιαφάνεια στα οικονομικά, είτε με τη μορφή μηνυτήριων αναφορών είτε με δημόσιες καταγγελίες.

    Μάλιστα η Βάνα Μπάρμπα, δημοτική σύμβουλος της παράταξής του κ. Παπανικολάου τον είχε χαρακτηρίσει «τοπικό Ερντογάν» και «ενός ανδρός δημοτική αρχή» κατά τη δήλωση ανεξαρτηποίησής της. Θυμίζουμε ότι η κ Μπάρμπα είχε οριστεί Τομεάρχης Πολιτισμού από το Δήμαρχο Γλυφάδας.

    Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε όμως και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας, Π. Γιάχος, ο οποίος μιλά για πρωτόγνωρη «φάμπρικα παράνομης και μαζικής παραγωγής πλαστών αποφάσεων» από τα τρία συλλογικά όργανα του Δήμου Γλυφάδας (δημοτικό συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). Τα παραπάνω, τα έχει καταγγείλει με πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη. Για το θέμα έχει ξεκινήσει έρευνα το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

    Από την πλευρά του Δήμου Γλυφάδας απαντούν ότι αναφορικά με την κ. Μπάρμπα, όσα λέει ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ενώ για τα το θέμα της οικονομικής κατάστασης αναφέρουν στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών: «Τα στοιχεία της τελευταίας τετραετίας στον Δήμο Γλυφάδας μιλούν από μόνα τους. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η δημοτική αρχή παρέλαβε αποθεματικά 14 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2018 τα αποθεματικά είναι 26 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στο ίδιο διάστημα έγιναν μια σειρά από έργα υποδομών και μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη οριζόντια για όλους, 50% για τρίτεκνους και καταργήθηκαν δημοτικά τέλη για πολύτεκνους και ΑμεΑ. Είναι πασιφανές ότι η οικονομική θέση δήμου και δημοτών έχει βελτιωθεί. Το να μιλά κάποιος για σκάνδαλα, που είναι ανύπαρκτα, είναι αστείο»

    arrow