• Θεσσαλονίκη: Ο Ι. Καϊτεζίδης δεν δέχεται να έρθει Θεσσαλονίκη – παραμένει στο Δήμο του

  Η  υποψηφιότητα – «σφήνα» του Γιώργου Ορφανού οδήγησε τελικά τον Ιγνάτιο
  Καϊτεζίδη να… απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει ως
  υποψήφιος στον δήμο, Θεσσαλονίκης.Ο κ. Καϊτεζίδης παραμένει τελικά στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, όπως δήλωσε:
  «Ο δήμος μου και η αγάπη των συμπολιτών μου είναι ο οδηγός μου και στις  επόμενες εκλογές. Τα λόγια αυτά είπα και στον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντησή μας με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που με εμφάνιζαν ως πιθανό υποψήφιο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης».

  Υπενθυμίζεται ότι στις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο κ. Καϊτεζίδης για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ένα ψηφοδέλτιο με ενωτικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Η κίνηση όμως του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Ορφανού, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως είναι «προσωπική απόφαση» και πως είναι έτοιμος για
  «συμμαχίες και συγκρούσεις», τον οδήγησαν στο να απαντήσει αρνητικά.

  Εκτός από τον Γιώργο Ορφανό έχουν ανακοινώσει ήδη υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης,
  Βασίλης Μωυσίδης, ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, Ιωάννης Νασιούλας και η Μαρία Ιωαννίδου με την παράταξη «Δημοκρατική Συμμαχία».

  Τον δήμο Θεσσαλονίκης διεκδικούν επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρώην υπουργός, Σπύρος Βούγιας, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Νίκο Νυφούδη.

  Μετά την 28η Οκτωβρίου αναμένονται εξελίξεις και στη διοικούσα παράταξη «Πρωτοβουλία» καθώς ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στον κεντρικό δήμο.

  Ο κ. Μπουτάρης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις επόμενές του κινήσεις και, όπως είπε, μετά το εορταστικό τριήμερο της 26ης-28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενόψει των εκλογών του 2019.

  Related Posts

  arrow