• Ρ. Δούρου: η Περιφέρεια Αττικής αρωγός σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό

  «Είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε θεσμούς και δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, δημιουργούν συνθήκες παραγωγής πολιτισμού και δίνουν πρόσβαση στους πολίτες σε πολιτιστικά προϊόντα», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά τη συνέντευξη Τύπου της Μπιενάλε της Αθήνας.Η κ. Δουρου υπογράμμισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η σχέση της Περιφέρειας Αττικής με τον Πολιτισμό «δεν είναι συγκυριακή ή αποσπασματική», είναι «μια δυναμική σχέση γόνιμης αλληλεπίδρασης», «την οποία έχουμε ξεκινήσει μέσα από ποικίλες και πολύμορφες συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

  Ειδικότερα η κ Δούρου η οποία συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη στην τοποθέτηση της, χαρακτήρισε την Μπιενάλε της Αθήνας, ως έναν «αθηναϊκό, αττικό και διεθνή θεσμό, που από την ίδρυσή της το 2005 συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση». Αναφερόμενη στο “ΑΝΤΙ” το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης, σημείωσε ότι «ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που αφορά τους πάντες, για το τι σημαίνει αντίθεση και αντίδραση και πώς οι στάσεις αυτές έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε τομέα της δημόσιας ζωής».

  Η στήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης, συνέχισε η περιφερειάρχης, που εμπνέεται από το τι επικρατεί γύρω μας αυτή τη στιγμή και αναφέρεται στο τι απασχολεί τον κόσμο σήμερα, είναι και υποχρέωση αλλά και επιθυμία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία στηρίζει έμπρακτα αυτόν τον θεσμό. Διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο αυτό ενέταξε τη Μπιενάλε της Αθήνας στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και στον ‘Αξονα Προτεραιότητας 06 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον».

  Η κ. Δούρου ολοκλήρωσε την τοποθέτηση ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη εγκριθεί ένας προϋπολογισμός 963.400 ευρώ, για τη στήριξη και διεξαγωγή του προγράμματος και των δράσεων της φετινής και της επομένης Μπιενάλε της Αθήνας (2019-2020), και αυτός σημείωσε είναι ο τρόπος με τον οποίο «στηρίζουμε τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο θεσμό σύγχρονου πολιτισμού της Αθήνας και μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις της πόλης».

  Related Posts

  arrow