• Σημαντικές διακρίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

  Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν Οργανισμοί και Σύνδεσμοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εταιρείες και ιδιωτικοί φορείς με έδρα την Ελλάδα, στην απονομή των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment», καθώς και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα και τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι Δήμοι Βριλησσίων, Θάσου και Ιλίου, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.
  Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης  Φάμελλος, η υφυπουργός Eσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος  Πατούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός κ.ά.

  Οι διακρίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

  Τα Ελληνικά βραβεία για το περιβάλλον έλαβαν οι εξής οργανισμοί Tοπικής Aυτοδιοίκησης:
  1) Στην κατηγορία Βραβείο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού
  Οι Δήμοι Βριλησσίων, Θάσου και Ιλίου
  2) Στην κατηγορία βραβείο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Β΄Βαθμού και φορέων δημοσίου
  Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης ΕΣΔΑΚ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.
  Να σημειωθεί ότι,  όπως ανέφερε ο  Αντώνης Παπαδάκης Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΠΠΕ, οι διακριθέντες θα διαγωνιστούν με τους πρώτους των πρώτων της Ε.Ε., στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη.
  Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, η Υφ. Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Χρ. Κέλλας, Χρ. Μπουκόρος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και φορέων.

  (Πηγή: ΑΠΕ)

  Related Posts

  arrow