• Ραχήλ Μακρή για την αποβολή μαθητών στον Γέρακα: «Ελάτε να αποβάλετε και εμένα.

  H υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης σχολίασε δεικτικά την αποβολή μαθητών σε σχολείο του Γέρακα, επειδή όπως επισημαίνει η κ. Μακρή “φώναζαν πατριωτικά συνθήματα πριν από την μαθητική παρέλαση”.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν.  Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα που προαναφέρθηκε. Μέσα στις επόμενες ημέρες, το σχολείο αποφάσισε την αποβολή τους των μαθητών επειδή αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους μαθητές κατά την παρέλαση.

  Η αντίδραση της Ραχήλ Μακρή ήρθε με την αιχμηρή δήλωσή της, η οποία καταφέρεται και κατά της κυβέρνησης:

  “Τελικά, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα, προχώρησαν σήμερα 01/11/2018 με απόφαση του 15μελούς τους, σε κατάληψη του σχολείου με αίτημα την άρση της αποβολής των συμμαθητών τους, επειδή φώναζαν πατριωτικά συνθήματα πριν από την μαθητική παρέλαση.

  Είναι φανερό, ότι τα φαινόμενα στοχοποίησης μαθητών ξεκινάνε από το Υπουργείο Παιδείας και αποβλέπουν την καταστολή κάθε δημοκρατικής έκφρασης πατριωτικών αισθημάτων.

  Ο στόχος μέσω των παιδιών είναι να επηρεαστούν και οι γονείς τους και να δημιουργηθεί κλίμα αυτολογοκρισίας και εθνικής υποχωρητικότητας.

  Είναι φανερό, από το βίντεο ότι οι μαθητές  εξέφρασαν καθόλα δημοκρατικά και αυτονόητα πατριωτικά αιτήματα που προφανώς ενοχλούν μια κυβέρνηση η οποία έχει μετατρέψει τα παιδιά σε πειραματόζωα εθνομηδενισμού και κοινωνικού εκφυλισμού, όπως στην περίπτωση της Μυτιλήνης, που υποχρεώθηκαν να φορέσουν αγοράκια του Δημοτικού φουστάνια για να διδαχθούν την ρευστότητα των έμφυλων ταυτοτήτων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

  Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζει την συμφωνία των Πρεσπών

  ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ. Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία λοιπόν.

  Ελάτε να αποβάλετε και μένα.”

  arrow