• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Γ. Σταθάκης: Στόχος της απλής αναλογικής οι συμμαχίες συγγενών πολιτικών δυνάμεων

  Συμπράξεις και συμμαχίες συγγενών πολιτικών δυνάμεων που αντιπροσωπεύουν μια υπαρκτή πλειοψηφία στον ελληνικό λαό είναι ο στόχος της καθιέρωσης απλής αναλογικής στις βουλευτικές και τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

  «Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά θεωρούμε ότι το πολιτικό σκηνικό θα προσαρμοστεί σ΄αυτή την προοπτική», πρόσθεσε ο υπουργός.

  Ο κ. Σταθάκης τόνισε ακόμη μεταξύ άλλων τα εξής:

  -Για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας μέχρι τον Μάρτιο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος. Κομβικό σημείο είναι η συμφωνία των Πρεσπών.

  -Για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας -Βουλγαρίας-Σερβίας- Ρουμανίας στη Βάρνα: Στον ενεργειακό τομέα προωθούνται μεγάλα έργα όπως είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας που ξεκινάει τώρα και θα επεκταθεί στη Σερβία, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις μεταξύ Σερβίας – Ρουμανίας και Σερβίας – Ουγγαρίας, όπως και η προσπάθεια που κάνουμε να κατασκευάσουμε έναν αγωγό με τα Σκόπια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει μια ενιαία αγορά ενέργειας στα Βαλκάνια. Οι ανακατατάξεις στο ενεργειακό τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχύουν τον στρατηγικό ρόλο μικρών χωρών, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ.

  -Για τον διαγωνισμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ: Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Δεν μπορούμε να μείνουμε έκθετοι απέναντι στην καταδίκη της χώρας. Αν ο διαγωνισμός γίνει άγονος, θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά.

  -Για την επόμενη ημέρα στο Μάτι: θα εκπονηθεί ένα Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, δηλαδή ένα εργαλείο με το οποίο η Πολιτεία, σε μια υπαρκτή περιοχή, ουσιαστικά καταρτίζει ένα πολεοδομικό σχέδιο και, ταυτόχρονα, δημιουργεί κάποιους κανόνες, εισφοράς σε γη, διάνοιξης δρόμων, υποδομών κ.ά. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το ΕΜΠ προκειμένου να προκηρυχθεί.

  -Για τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων: Βρίσκεται σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος κατεδαφίσεων στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

  -Για την επένδυση στις Σκουριές: Θέλουμε μια καθετοποιημένη μονάδα η οποία να προσθέτει πλούτο και μόνο υπό αυτούς τους όρους θα θέλαμε να δούμε την πλήρη ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης.

  -Για την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων: Τα επόμενα 12 χρόνια, θα χρειαστούμε διπλασιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σήμερα, παράγουμε σχεδόν το 1/3 της ενέργειάς μας -μαζί με τα υδροηλεκτρικά- από ΑΠΕ και έχουμε δεσμευθεί να παράγουμε πάνω από το 50% από ΑΠΕ το 2030. Παράλληλα, προχωράμε στη θεσμοθέτηση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις ΑΠΕ.

  arrow