• Γ. Πατούλης: «Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική Ανάπτυξη

  Η αναγκαιότητα υλοποίησης πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων,  οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, η επαγγελματική κατάρτιση και η ενεργειακή στροφή των Δήμων βρέθηκαν  στο επίκεντρο των εργασιών της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της στη Χερσόνησο της Κρήτης.

  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η  ανταλλαγή θέσεων προτάσεων και καλών πρακτικών θα μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας και την παραμονή των νέων στη χώρα μας.

  Επιπλέον τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή μπορεί να γίνει με ταχύτερους ρυθμούς αν αξιοποιηθεί η εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των υπολοίπων χωρών μελών της Ε.Ε.

  Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική Ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός στον οποίο θα προβλέπεται η Αυτοδιοίκηση να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλο σε τομείς όπως η απασχόληση και η κατάρτιση.  Αξιοποιώντας εμπειρίες  της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις να παραμείνουν οι νέοι μας στην Ελλάδα.

  Αντίστοιχα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επιπλέον αναφερόμενος στο προσφυγικό   σημείωσε ότι χρειάζεται εθνικός και ευρωπαϊκός σχεδιασμός προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφύγων στη χώρα μας και στις χώρες της Ε.Ε.».

  Related Posts

  arrow