• Ο Πελετίδης ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Πατρέων – πολλές οι υποψηφιότητες απ’όλους τους πολιτικούς χώρους

  Και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, αναμένεται να είναι… πολυάριθμοι οι “μνηστήρες” για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης της Πάτρας…Κατ’αρχήν, ο νυν δήμαρχος Κώστας  Πελετίδης, είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία με την στήριξη του ΚΚΕ.

  Υποψήφιος δηλώνει ότι θα είναι και ο Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος δεν περιμένει, όπως αναφέρει, χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία, “όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση”, που ουσιαστικά η υποστήριξη δόθηκε αφού έγινε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

  Πρόθεση να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων έχει και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και ιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα Νίκος Παπαδημάτος. Όπως ανέφερε μάλιστα, αναμένει τις διεργασίες ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις ωστόσο για την ώρα λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν από μέρους του τη σιωπή.

  Τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει επίσης και ο Σπύρος Πολίτης (υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο στις προηγούμενες εκλογές και πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος αποχώρησε με αιχμές από την παράταξη Χριστόπουλου και σε δημόσιες δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος).

  Στη ΡΑΠ – (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία επιθυμεί να διευρύνει την βάση της και συνεργάζεται με την παράταξη του πρώην δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά “Τώρα για την Πάτρα” και με του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου “Αγωνιζόμενοι Πολίτες”, αναζητούν επικεφαλής με το ρεπορτάζ να αναφέρει τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή, ως επικρατέστερο, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και τα ονόματα του Βαγγέλη Πολίτη καθώς και της Ουρανίας Μπίρμπα, η οποία άτυπα είναι επικεφαλής της παράταξης μετά την αποχώρηση του Κώστα Σπαρτινού λόγω εκλογής του στο κοινοβούλιο και η οποία επιθυμεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.

  Νέα είσοδος στο δημοτικό τοπίο αποτελεί ο νυν αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κατέλθει υποψήφιος με διευρυμένο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, αν και ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται αποφασισμένη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αλεξόπουλου, εκτιμώντας ότι έχει τη δυναμική να περάσει στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

  Νέα είσοδος επίσης και από τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος πρόσφατα εγκαινίασε και το εκλογικό του γραφείο.

  Από τους υποψηφίους της προηγούμενης τετραετίας δεδομένη θεωρείται η κάθοδος στις εκλογές του Χρήστου Πατούχα, ο οποίος είχε πρωτοκατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 1986 με τον αείμνηστο Θεόδωρο Άννινο και εκλέγεται σταθερά από το 2006 και μετά.

  Προς εκ νέου κάθοδο κινείται και η Βίβιαν Σαμούρη, η μοναδική γυναίκα υποψήφια Δήμαρχος, νυν δημοτική συμβούλος.

  Την εκ νέου κάθοδό του έχει ανακοινώσει ο πρώην προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζανάκος ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει υποψηφίους για τον συνδυασμό του. Υποψήφιος θα είναι και ο Θεόδωρος Ντρίνιας με το “Κοινοτικόν”, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχία της Πάτρας.

  (Πηγή: thebest.gr)

  arrow