• Ο Κ. Γκιουλέκας πιθανός υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στην υποστήριξη ενός προσώπου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει εμπειρία τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τον Κώστα Γκουλέκα.

  Λέγεται ότι στην Πειραιώς το όνομα που προκρίνεται ως καλύτερη επιλογή, «επιλογή συσπείρωσης και νίκης», όπως μας την ανέφεραν, είναι αυτό του κ. Γκιουλέκα. Θα προβάλει και ως άτυπη ρεβάνς από τη διοίκηση Μπουτάρη, εφόσον η «Πρωτοβουλία» κατεβεί στις εκλογές με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο.

  Ο κ. Γκιουλέκας μάλιστα «ζυγίστηκε» και σε πρόσφατη δημοσκόπηση, που έγινε στη Θεσσαλονίκη και έχει πλήρη γνώση των αποτελεσμάτων της η Πειραιώς, και βρέθηκε σε πολύ καλή θέση και σε επίπεδο δημοφιλίας, αλλά και σε επίπεδο «κόντρας» με τον κ. Μπουτάρη. Στο δίπολο Γκιουλέκας – Μπουτάρης φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος (και με καλή διαφορά) ο βουλευτής.

  Πριν τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ο κ. Γκιουλέκας δεν εμφανιζόταν ιδιαιτέρως πρόθυμος να είναι υποψήφιος δήμαρχος εκ νέου. Πλέον όμως φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο και εφόσον λυθούν κάποια ζητήματα να πάρει την απόφαση. Εφόσον βέβαια αποφασίσει πρώτη η Νέα Δημοκρατία.

  Εκτός του κ. Γκιουλέκα στο τραπέζι των επιλογών είναι και το όνομα της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη, αλλά και του δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Κούβελα.

  Η μεν κ. Ράπτη, το όνομα της οποίας είχε κυκλοφορήσει ως σενάριο εδώ και αρκετούς μήνες, παραμένει στην επιθυμία της να είναι ξανά υποψήφια βουλευτής, ενώ στην προαναφερθείσα δημοσκόπηση αν και η αναγνωρισιμότητά της και η δημοφιλία της προκύπτει θετική, δεν ισχύει το ίδιο στην αντιπαραβολή της με τον κ. Μπουτάρη, όπου φέρεται να μπαίνει σε ντέρμπι μαζί του.

  Ο κ. Κούβελας από την πλευρά του τηρεί στάση αναμονής. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχει ενημερώσει για τις προσδοκίες του τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο μια φορά…, και είναι στο… περίμενε. Το όνομά του είναι στο τραπέζι των επιλογών.

  Το ζητούμενο πάντως φαίνεται να είναι η συσπείρωση των νεοδημοκρατών στην Θεσσαλονίκη.  Οι επιτελείς του κόμματος θεωρούν ότι μπορεί να μαζέψει το «γαλάζιο» ακροατήριο, στο οποίο είναι άλλωστε εξαιρετικά δημοφιλής, κάτι που το απέδειξε και ως βουλευτής και ως υποψήφιος δήμαρχος. Έτσι, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, όπως εκτιμούν τα πράγματα στην Πειραιώς, θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους περισσότερους από τους άλλους ήδη υποψήφιους δημάρχους με κεντροδεξιά προέλευση για τον κεντρικό δήμο.

   

  (Πηγή: (Voria.gr)

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης - Απόψεις δημοτών