• Δήμος Ζωγράφου: Αλληλοσπαράσσονται Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά

  Απίστευτα ρευστή είναι η αυτήν τη στιγμή η πολιτική κατάσταση στον Δήμο Ζωγράφου, με τρεις, τέσσερις και πέντε εν δυνάμει υποψηφίους από κάθε πολιτικό χώρο να περιπλέκουν τα πράγματα σε τέτοιον βαθμό, που δύσκολα να μπορεί να βγει συμπέρασμα για το ποιος ευνοείται και ποιος όχι…Ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, από την Κεντροαριστερά, ο οποίος διαδίδει ότι ανέλαβε την παράταξη του αποθανόντος δημάρχου Κώστα Καλλίρη, όμως ήδη έχει λάβει σκληρή απάντηση από τη σημερινή επικεφαλής της παράταξης, Μαρία Βαρσαμιδάκη, ότι η διαδικασία επιλογής ήταν «ανύπαρκτη», αφήνοντας ανοιχτή τη δική της ή άλλη υποψηφιότητα. Από τον ίδιο χώρο (ΠΑΣΟΚ) υπάρχει και η υποψηφιότητα του Άγη Παπακωνσταντίνου.

  Ο ρόλος Καζάκου

  Περισσότερο μπλεγμένα είναι τα πράγματα στον χώρο της ΝΔ, που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ως μοναδικός ισχυρός υποψήφιος ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αλλά προσφάτως, και με τις ευλογίες του πρώην δημάρχου Γιάννη Καζάκου αλλά και πολλών στελεχών της ΝΔ, προέκυψε και η υποψηφιότητα του Βασίλη Θώδα, που φαίνεται να είναι και η… επίσημη. Από τον ίδιο χώρο υπάρχει πάντα και η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Μετικαρίδη, που είχε κατέβει και το 2014, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μία με δύο ακόμη, καθώς ήδη έχει ανακοινώσει ο Κωστής Παπαναστασόπουλος και ετοιμάζεται και ο Βασίλης Χασούρας, που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι με τον Αντώνη Πέττα.

  Στο όριο η παράταξη της δημάρχου

  Μη φανταστείτε πάντως ότι από όλη αυτή την κατάσταση βγαίνει κερδισμένη η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν είχε μια συμπαγή παράταξη, όμως μόνο αυτό δεν συμβαίνει, καθώς εδώ και καιρό οι αποχωρήσεις και οι ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών έχουν φέρει την παράταξη της διοίκησης σε οριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη κάποια στελέχη από αυτά που έχουν αποχωρήσει ετοιμάζουν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου με την υποστήριξη της ΛΑΕ, αλλά χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος θα ηγηθεί του συνδυασμού.

  Είναι προφανές ότι σε όλους τους χώρους θα υπάρξουν διεργασίες και πιέσεις το επόμενο διάστημα, αλλά με απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα «μαζευτούν» κάποιες από τις υποψηφιότητες…

  arrow

  Δήμος Μεταμόρφωσης - Απόψεις δημοτών