• Κ. Αγοραστός: ούτε τα μισά από τα συμφωνημένα χρήματα δεν φτάνουν στις Περιφέρειες

  Για ανεπάρκεια πόρων προς τις Περιφέρειες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019.«Ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων δεν αποδίδει το κράτος» σημείωσε ο Κώστας Αγοραστός, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση τους, το 2019 έπρεπε να ανέρχεται σε 1 δισ. 358 εκατ. ευρώ, αλλά είναι μόνο 665 εκατ. ευρώ. «Όπερ σημαίνει ότι για ακόμη μια χρονιά οι Περιφέρειες στερούνται πολύτιμων για την κοινωνία πόρων, και συνεπώς καλούνται να λειτουργήσουν σε ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός

  Παράλληλα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ζητεί λύση στο ζήτημα με τις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης και εκφράζει ανησυχία για τη δυνατότητα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να καταβάλει στην ώρα του το διατροφικό επίδομα νεφροπαθών.
  Πρόκειται, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ, «για αρμοδιότητα που εκχωρήθηκε στον οργανισμό με βάση τον προϋπολογισμό του 2019» και ανακοίνωσε συνάντηση του με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών.
  Αναφορικά με την επίλυση του θέματος των εξεταστών, ο κ. Αγοραστός καλεί τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να δώσει λύση, προειδοποιώντας ότι «στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης καθώς είναι πολλές χιλιάδες όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και περιμένουν να εξεταστούν για ν’ αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης».
  Σημείωσε δε ότι «ακόμη κι αν η κυβέρνηση φέρει νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή, μέχρι αυτός να τεθεί σε εφαρμογή πρέπει να συνεχιστεί αδιάλειπτα η διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης».

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Μεταμόρφωσης - Απόψεις δημοτών