• Υποψήφιος ξανά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας

  «Με την αλήθεια του έργου μας και με το χέρι στην καρδιά, προχωράμε για τη νέα νίκη» διακήρυξε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σε μια μεγάλη συγκέντρωση μελών και φίλων της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Ο Δήμαρχος έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τον εκλογικό αγώνα κι εμφανίστηκε βέβαιος ότι «τον Μάιο η κοινωνία θα μας δώσει μία ακόμη πιο πλατιά, μία ακόμη πιο ισχυρή έγκριση».

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, χαρακτήρισε «συγκλονιστική» τη συγκέντρωση κι όπως είπε τον γεμίζει χαρά, αισιοδοξία και δύναμη η παρουσία εκατοντάδων μελών της παράταξης

  «Όταν το 2014 μου αναθέσατε την ευθύνη να διεκδικήσω τη Δημαρχία, δήλωσα στο λαό με σεμνότητα πως «έχω μια ιστορία να σεβαστώ κι έναν αγώνα να δώσω». Στέκομαι σήμερα εδώ και σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω, φίλες και φίλοι συμπολίτισσες και συμπολίτες, ότι την τίμησα την εντολή που μου δώσατε. Τίμησα το όνομα μου, έδωσα τον αγώνα μου να φανώ αντάξιός σας και σήμερα, στέκομαι εδώ πλάι στη λίμνη της ομορφότερης πόλης της Ελλάδας και δηλώνω, πρώτα σε σας, ότι με την αλήθεια του έργου μας και με το χέρι στην καρδιά, είμαι έτοιμος να δώσω στο πλευρό σας και την επόμενη μάχη», ήταν η χαρακτηριστικότερη φράση στην ομιλία του Δημάρχου. Πρόσθεσε δε πως «η σημερινή σας παρουσία εδώ , η σημερινή σας συγκλονιστική συμμετοχή, με κάνει να πιστεύω πως δεν υπάρχει όριο θετικής προσφοράς, το οποίο να μη μπορούμε να το ξεπεράσουμε».

  Ο Θωμάς Μπέγκας χαρακτήρισε την Ενότητα Πολιτών ως «παράταξη ευθύνης» και «δύναμη αλλαγής» που χρειάζεται ο τόπος, ενώ χαρακτήρισε «άξιο θαυμασμού» το έργο που παρήγαμε η δημοτική αρχή.

  Προχωρώντας σε έναν απολογισμό του έργου της διοίκησής του, ο κ. Μπέγκας ανέφερε χαρακτηριστικά:

  -«θαύμα» το ότι μέσα στην κρίση κατασκευάστηκαν 40 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων σε όλο τον οικιστικό ιστό του Δήμου με ίδιους πόρους

  -«αξιοθαύμαστο» την ώρα που οι δήμοι στενάζουν, να βρίσκεις πόρους και να φτιάχνεις 5,5 χιλιόμετρα νέων πεζοδρομίων, έκτασης μεγαλύτερης από 21 στρέμματα, σε όλη την πόλη.

  -«αξιομνημόνευτο», το γεγονός ότι, καταφέραμε να αναπλάσουμε και να παραδώσουμε στην κοινωνία 148 χώρους πρασίνου, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους και πλατείες, συνολικής έκτασης μεγαλύτερης από 32 στρέμματα. Το γεγονός ότι βρήκαμε και με απόλυτη διαφάνεια αξιοποιήσαμε τους πόρους για να παραδώσουμε στην κοινωνία 290.000 τ.μ. έργων με πλήρεις υπόγειες υποδομές.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε με αριθμούς και στοιχεία στο κοινωνικό έργο της Δημοτικής Αρχής σημειώνοντας πως «χιλιάδες συμπολίτες, με σύμμαχο το δίκτυο κοινωνικής πολιτικής που αναπτύξαμε, ανέκτησαν αξιοπρέπεια, αντλούν αισιοδοξία και δε νιώθουν μόνοι». Έκανε επίσης αναφορά στο έργο που παρήχθη στο Πολιτισμό, γιατί –όπως είπε-  ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ύψιστο δικαίωμα και αγαθό Παιδείας.

  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του που αφορούσε στο έργο της δημοτικής αρχής τόνισε πως τα Γιάννενα έχουν καταστεί πλέον ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς ως αποτέλεσμα μιας συλλογικής επίπονης δουλειάς που καθιστά τα Γιάννενα «πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα».

  Όλα αυτά – όπως είπε- ο Θωμάς Μπέγκας «μαζί τα πετύχαμε.  Μαζί τα καταφέραμε. Γιατί ανάμεσα μας, δε βρίσκεται κανείς και καμιά που να πιστεύει ότι αυτά τα θαύματα τα πέτυχε μόνος του».

  Έρχονται τα καλύτερα

  Λέγοντας ότι «έρχονται τα καλύτερα» ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη νέα τετραετία όπου «όλα όσα προγραμματίζουμε, θα κάνουνε τα σημερινά σπουδαία επιτεύγματα να δείχνουν μικρά», γιατί το όραμα για τα νέα Γιάννενα δεν είναι απλά μια θεωρεία αλλά γίνεται πράξη. Στη δημοτική θητεία που διανύουμε τα έργα του δήμου έγιναν εξασφαλίζοντας με οικονομία και νοικοκύρεμα, δικούς του πόρους. «Τώρα έρχονται οι μεγάλες Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και μας βρίσκουν πανέτοιμους. Με ώριμες μελέτες. Με ενταγμένα και, υπό ένταξη μεγάλα έργα», είπε ο Θωμάς Μπέγκας.

  Έτσι ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως μόλις πριν λίγες μέρες απέκτησε προσωρινό ανάδοχο το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ, ένα έργο προστασίας  του περιβάλλοντος και της λίμνης Παμβώτιδας, προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ.

  Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης από το Πέραμα μέχρι το Μάτσικα με τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων. Ανάσα ζωής και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

  Τα πάρκα πολιτισμού και αναψυχής στο Κάστρο και στις πρώην στρατιωτικές φυλακές.

  Η ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, με στόχο να αποκτήσουν τα Γιάννενα ακόμα ένα ισχυρό σημείο αναφοράς για τα Γιάννενα του αύριο.

  «Η ολοκληρωτική μετατροπή των Ιωαννίνων, σε μια βιώσιμη και πρότυπη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πόλη.  Όλα αυτά αποτελούν την αποστολή μας και την ευθύνη που πρέπει να σηκώσουμε την επόμενη τετραετία. Με όλα αυτά και με όσα έχουμε σχεδιάσει και κατοχυρώσει, μαζί εξελίσσουμε τα Γιάννενα, σε έναν πραγματικά βιώσιμο, ισχυρό, πολυπολιτισμικό και ελκυστικό αναπτυξιακό πόλο. Μια πόλη πρότυπο για όλα τα Βαλκάνια, για όλη την Ευρώπη. Ιδανικό τόπο για να ανθίσουν, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και η αξιοποίηση του τεράστιου νεανικού δυναμικού. Των ανήσυχων νέων που δεν θα πρέπει να συνθηκολογούν με τα εμπόδια, αλλά να κάνουν, εδώ στον τόπο τους, πράξη τα όνειρά τους», όπως είπε και υπογράμμισε πως « Έχουμε μπροστά μας την τετραετία των μεγάλων προκλήσεων».

  Εκτός από τις αναφορές του στον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής και στην παρουσίαση των όσων έχουν δρομολογηθεί ήδη για την ερχόμενη τετραετία και αποτελούν το όραμα για τα «Νέα Γιάννενα», ο Θωμάς Μπέγκας δεν απέφυγε να αναφερθεί ακόμη και σε λάθη και παραλήψεις ευχαριστώντας τα μέλη της παράταξης του αλλά και όλους τους δημότες για την ανοχή που έδειξαν σε αυτά . «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας αλλά και για την ανοχή σας στα αναπόφευκτα λάθη. Δεν δήλωσα ποτέ σωτήρας. Δήλωσα και δηλώνω «παρών». Παρών στην ευθύνη. Πρώτος στη μάχη. Με σεβασμό στην προσφορά και στην αφοσίωση όλων σας», είπε ο κ. Μπέγκας.

   

  arrow