• Καλάβρυτα: 20 εκ. € για το Χιονοδρομικό Κέντρο από την Περιφέρεια Δ.Ελλάδος

  «Το πιστέψαμε και το καταφέραμε». Με αυτό τον τρόπο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 την οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

  Παράλληλα, ανήγγειλε ότι η Περιφέρεια δρομολογεί μελέτη για τον εκσυγχρονισμό της σύνδεσης της περιοχής Καλαβρύτων –μέσω Πούντας –με την Ολυμπία Οδό. 

  Ο κ. Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, υπογράμμισε αρχικά ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλάζει, βελτιώνει θεαματικά και μέσα σε λίγα χρόνια τις υποδομές της, εξασφαλίζει πόρους, ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και φέρνει αποτελέσματα ορατά στους πολίτες.

  Για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «είναι έργο που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση σε μια περιοχή που μόλις λίγα χρόνια πριν θεωρούσαμε απομονωμένη και σε υστέρηση».

  Και πρόσθεσε: «Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από μια επίμονη και συστηματική προσπάθεια που κράτησε πολλούς μήνες, σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η εκ βάθρων αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου αποτελεί την μεγαλύτερη και σπουδαιότερη εξέλιξη απ’ την εποχή της δημιουργίας του, τριάντα χρόνια πριν».

  Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε: «Αλλάζουμε τον εξοπλισμό, καλυτερεύουμε τις πίστες, ενισχύουμε την κτιριακή υποδομή, ικανοποιούμε το αίτημα κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού, εκσυγχρονίζουμε κάθε λειτουργία του Χιονοδρομικού, θωρακίζουμε την εικόνα μιας υποδομής που με τα 20 εκατομμύρια που επενδύουμε θα φέρει υπερ-πολλαπλάσιο πλούτο σε μια μεγάλη περιοχή που τον έχει ανάγκη» κι εκτίμησε ότι «το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, πολύ σύντομα, δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει απ’ τα φημισμένα Κέντρα της Ευρώπης».

  Ο Περιφερειάρχης εστίασε, επίσης, στην υποδειγματική και αποτελεσματική συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, ενώ ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Παναγιώτη Κορκολή και τον σημερινό Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, που από τη θέση του  Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης υπήρξε αρωγός στην όλη προσπάθεια. Την  πράξη ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

  Γιώργος Λαζουράς: Ιστορική απόφαση

  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσωπικά τον Απόστολο Κατσιφάρα και τοΠεριφερειακό Συμβούλιο για την στήριξή του στον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση,  για μια μεγάλη επένδυση πανελληνίου ενδιαφέροντος  και πρόσθεσε ότι «έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, γίνεται μία τόσο μεγάλη παρέμβαση, με την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο Χιονοδρομικό, δίνοντάς του “ζωή” για τα επόμενα 40 χρόνια».

  Related Posts

  arrow