• Δήμος Αθηναίων: Υποψήφιος Δήμαρχος και επίσημα με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος…

  Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε την Παρασκευή ομόφωνα η Ολομέλειά της σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Μετά από πολλές συσκέψεις με το κόμμα και τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, όλοι συμφώνησαν πως ο υφυπουργός Εργασίας είναι μια επιλογή που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό.

  Σε δηλώσεις του μετά την επίσημη ανακύρηξή του ως υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε:

  “Όλα τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει μάθει σε δημοτικές αρχές που ήταν πάρα πολύ κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και την ίδια στιγμή πάρα πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας. Η Αθήνα είναι μια πόλη που βλέπει κάποιος ξεκάθαρα το αποτύπωμα της κρίσης, βλέπει ξεκάθαρα την έκρηξη των πολιτικών ανισοτήτων και την ίδια στιγμή μία πόλη στην οποία οι δημοτικές αρχές είχαν παραδοθεί στην αυστηρή μνημονιακή πειθαρχεία και είχαν εγκαταλείψει την κοινωνική πολιτική”.

  “Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα ασχοληθεί με όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται μικρά όπως η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, το πράσινο και η καθαριότητα αλλά που είναι όροι αξιοπρέπειας για χιλιάδες πολίτες της πόλης. Μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία των ανθρώπων της και δεν θα την αφήσει να γίνει μια πόλη real estate και rbnb. Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί την Δημοκρατία στην πόλη. Θα γίνει ασπίδα σ την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί. Δεν θα συνομιλεί με την δική τους πολιτική ατζέντα”.

  Related Posts

  arrow