• Γ. Πατούλης: Η απουσία σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων κοστίζει στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον

  Τις θέσεις και τις προτάσεις του για την τοπική ανάπτυξη, συζήτησε ο υποψήφιος περιερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορωπίου, παρουσία του δημάρχου, Δημήτρη Κιούση.Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με τον κ. Πατούλη να εστιάζει στην ανάγκη ενημέρωσης, αλλά και εκπαίδευσης των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα ριζικά. «Δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο ανοχής στην εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει διαχρονικά η Πολιτεία», διαμήνυσε ο υποψήφιος περιερειάρχης και πρόσθεσε: «Η απουσία σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων κοστίζει στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον […] Οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να εισπράττουν τα οικονομικά ο?έλη και μέσω της ανακύκλωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων τους, με απώτερο σκοπό τη μείωση του κόστους διαχείρισης».
  Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως, ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά το ζήτημα της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση προκειμένου «οι τοπικές κοινωνίες να απο?ασίζουν οι ίδιες τα του οίκου τους και να μην περιορίζονται οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια στο ρόλο των εισηγητικών οργάνων».
  «Θα συζητήσουμε τις προτάσεις μας και στην ημερίδα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πραγματοποιήσουμε στις 23 και 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμορφώσουμε τις τελικές μας θέσεις και να διεκδικήσουμε με ωριμότητα και απο?ασιστικότητα αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν», επισήμανε.

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης - Απόψεις δημοτών