• Δήμος Ιωαννίνων: Θολές καταστάσεις σε Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά

  Ένα πολύ περίπλοκο σκηνικό δημιουργείται στον Δήμο Ιωαννιτών, καθώς και τα δύο μεγάλα κόμματα αδυνατούν να επιβληθούν με κάποιον τρόπο στους επίδοξους υποψηφίους τους, που διεκδικούν την υποστήριξη τους και δεν αποκλείεται τελικά να δούμε μια εκλογική μάχη τον ερχόμενο Μάιο, που δεν θα έχει καμία επίσημη υποστήριξη.

  Τρεις οι υποψήφιοι στην Κεντροαριστερά…

  Αλληλοσπαραγμός αναμένεται ανάμεσα στους υποψηφίους που διεκδικούν την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, καθώς αυτήν τη στιγμή είναι τρεις που έχουν συνασπίσει μεγάλες δυνάμεις της πόλης γύρω τους. Πρώτος και καλύτερος, και πιθανότατα αυτοδίκαια, είναι ο σημερινός δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και κατά συνέπεια θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ αλλά έχει ρίξει τα δίχτυα του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του. Ο δήμαρχος ήταν πρώτος το 2014, με 33,25% στον πρώτο γύρο και 57,39% στον δεύτερο. Βασικός αντίπαλος για την υποστήριξη από το κυβερνών κόμμα είναι ο Λάζαρος Νάτσης που ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και βρέθηκε στην τρίτη θέση, με 14,83%. Όμως δυναμικά στη «μάχη» μπαίνει και ο γιατρός Μωυσής Ελισάφ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος επί δημαρχίας του Φίλιππα Φίλιου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει να κάνει και τις επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποσπάσει την υποστήριξή του.

  Τρεις και στην Κεντροδεξιά

  Στη Νέα Δημοκρατία μέχρι πρότινος ήταν βασικό φαβορί για την υποστήριξη ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας, όμως, επειδή στις εκλογές του 2014 έχασε εύκολα από τον σημερινό δήμαρχο (34,96% στον πρώτο γύρο και 42,61% στον δεύτερο), δεν έκοψε την όρεξη στον «αντάρτη» του, Άρη Μπαρτζώκα, που είχε πάρει 8,25% το 2014 και ήταν στην τρίτη θέση, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ξανακατεβαίνει… Όμως η υποψηφιότητα που μπλέκει περισσότερο τα πράγματα είναι αυτή της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη, κόρης του πρώην βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Καλογιάννη και αδελφής του νυν βουλευτή του κόμματος Σταύρου Καλογιάννη, που φαίνεται να έχει και τη μεγαλύτερη στήριξη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Πάντως την υποψηφιότητα της Καλογιάννη δεν την βλέπει με καλό μάτι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που πασχίζει να την ματαιώσει, προκειμένου να την έχει και πάλι στο πλευρό του στη δύσκολη μάχη που θα δώσει κι εκείνος τον Μάιο.

  arrow