• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Περ. Αττικής: Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ασφάλεια των τροφίμων με τον ΕΦΕΤ

  Σημαντικά αποτελέσματα υπέρ του καταναλωτή αποφέρει, εδώ και τρία χρόνια, η στενή συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανακοινώθηκε κατά την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, που υπεγράφη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι έλεγχοι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στην Περιφέρεια Αττικής για το 2018 ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ δεκαπλάσιοι ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας οι οποίοι μόνο για το περασμένο έτος ξεπέρασαν τις 35.000. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, σημαντική είναι και η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αγγίζει το 96%.
  Για «μια συνεργασία που έφερε και φέρνει αποτελέσματα» μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας πως «για αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε αυτή τη δουλειά αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά».
  Μάλιστα, όπως σημείωσε, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την αλληλοκάλυψη των αρμοδιοτήτων, μεταξύ των υπηρεσιών των δυο υπουργείων και του ΕΦΕΤ.
  Επίσης, δήλωσε ότι «ο παραγωγός είναι ο πρώτος κρίκος μιας αλυσίδας, η οποία είναι απόλυτα συμπαγής και πρέπει να είναι απόλυτα συμπαγής. Όποιος κρίκος και να σπάσει σε αυτή την αλυσίδα θα έχει πρόβλημα ολόκληρη η αλυσίδα» και πρόσθεσε: «Ο παραγωγός οφείλει να παράγει καλά ποιοτικά προϊόντα, που θα φτάνουν έτσι στον καταναλωτή, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να απολαμβάνει μια τιμή που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να επιβιώνει και να απολαμβάνει μια ζωή αξιοπρεπή και να επιτρέψει να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά προϊόντα, όχι σε βάρος της ποιότητας όχι σε βάρος της διαβίωσής του».
  Για «μια εξαιρετική συνεργασία που δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά είναι και στην πράξη», μίλησε, από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συμπληρώνοντας πως μέσω της συνεργασίας αθροίζονται οι δυνάμεις από όλες τις πλευρές «τόσο σε επίπεδο πόρων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού».
  Υποστήριξε ότι, μέσω αυτής της συνεργασίας μπορεί να αποδειχθεί πως «όταν υπάρχει σχέδιο μπορεί ο δημόσιος τομέας να λειτουργήσει» τονίζοντας πως πρόκειται για ένα υπόδειγμα συνεργασίας από το «οποίο πρέπει να μάθουμε ότι όλοι μπορούμε να συνεργαζόμαστε».
  «Αυτό που γίνεται πρόκειται για το συγχρονισμό των δυνάμεων του ΥΠΑΑΤ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τρόφιμα τα οποία είναι ασφαλή και ποιοτικά, είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Πολυχρόνης Πολυχρονίου.
  «Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα στον πολίτη είμαστε για τον πολίτη είμαστε για τον καταναλωτή και συνεχίζουμε δυνατά και αποφασιστικά» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πολυχρονίου και ανέφερε: «η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια είναι υψηλή και αγγίζει το 96%, είναι ίσως ακόμη καλύτερη από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ποιότητα των τροφίμων αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει κουλτούρα μέσα από τις επιχειρήσεις για την ποιότητα των τροφίμων. Αυτό αποτυπώνεται στην εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και των 20 εκατομμυρίων τουριστών που φιλοξενούμε το καλοκαίρι και αποτυπώνεται επίσης και στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό».

  Related Posts

  arrow