• Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή – δήλωση Βούτση ότι τα νομοσχέδια θα περνάνε με ονομαστική ψηφοφορία

   

  Ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης,  υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι όλα τα νομοσχέδια θα έρχονται με ονομαστική ψηφοφορία. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι απώλεια της δεδηλωμένης προκύπτει έπειτα από πρόταση δυσπιστίας. 

  Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιόμορφη κατάσταση. Εξήγησε ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά ως κόμμα δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Βουλής. «Αυτό πρέπει να επιβεβαιώνεται κάθε φορά» τόνισε.

  Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά -η απουσία του οποίου από την χθεσινή ψηφοφορία προκάλεσε την αφορμή για το αλαλούμ που ακολούθησε, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής έσπευσε να δηλώσει ότι έλειπε από την αίθουσα επειδή ήπιε μια γκαζόζα και αναγκάστηκε να πάει στην τουαλέτα.

  Τελικά το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 153 “Ναι”. Κατά ψήφισαν 124 ενώ υπήρξαν και 2 “παρών”.

  Από το αποτέλεσμα προκύπτει ότι το νομοσχέδιο υπερψήφισαν και κάποιοι βουλευτές εκτός από τους 151 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  Related Posts

  arrow