• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Γ. Πατούλης: να ξανανθίσουν οι γειτονιές της Αττικής και να αξιοποιηθούν οι ελεύθεροι χώροι

  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής, μετέβη στο Παγκράτι προκειμένου να ενημερωθεί από πολίτες, εκπροσώπους του επιχειρείν και τοπικών φορέων για τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία από τις πιο κεντρικές συνοικίες της Αθήνας.

  Ο κ. Πατούλης περιόδευσε σε πολλά εμπορικά μαγαζιά της περιοχής και ενημερώθηκε από τους καταστηματάρχες για τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν με έμφαση στα συχνά πλημμυρικά  φαινόμενα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εξαιτίας του μη επαρκούς καθαρισμού των φρεατίων, στην έλλειψη φωτισμού, καθαριότητας και υποδομών.

  Τριτοκοσμικές συνθήκες στο ΑΤ Παγκρατίου

  Ακολούθως  επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή και τους εργαζόμενους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως μετά τη μεταφορά της αστυνομικής διεύθυνσης Ν. Κόσμου στο τμήμα Παγκρατίου, χωρίς να ακολουθήσει ενίσχυση του προσωπικού όπως απαιτούνταν λόγω νέων αυξημένων αρμοδιοτήτων.

  Η συζήτηση εστιάστηκε εκτός από τη σημαντική έλλειψη προσωπικού, στην ανάγκη ανανέωσης του εξοπλισμού των αστυνομικών- από τα 90 αλεξίσφαιρα χρησιμοποιούνται μόλις τα 14 γιατί τα υπόλοιπα έχουν λήξει-αλλά και ενίσχυσης των οχημάτων τα οποία είναι εικοσαετίας και πλέον. Παράλληλα αναδείχθηκε το σοβαρό θέμα με την απουσία συντήρησης του ανελκυστήρα εδώ και 3 χρόνια, με συνέπεια να μην λειτουργεί και να ταλαιπωρούνται πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι.

  Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τις συνθήκες «τριτοκοσμικές» υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για τη βελτίωση των όρων εργασίας των αστυνομικών και άρα για τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών. «Το προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Παγκρατίου όπως και σε άλλα αντίστοιχα τμήματα της Αττικής εργάζεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση, επιτελώντας λειτούργημα» τόνισε και πρόσθεσε: « Για εμάς είναι προτεραιότητα η προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο θα δρομολογήσουμε επιδοτούμενα προγράμματα για την πλήρωση των αναγκών των αστυνομικών τμημάτων. Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες της Αττικής να ζουν σε μία ανοχύρωτη πόλη».

  Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου συνάντησε τον Πατέρα Κωνσταντίνο και συζήτησε μαζί του για τις προοπτικές δημιουργίας από την Περιφέρεια Αττικής ενός διαδημοτικού  δικτύου με κυψέλες πολιτισμού και εκπαίδευσης για τους νέους, σε συνεργασία με την Εκκλησία. Στόχος, όπως ανέφερε, «να ξανανθίσουν οι γειτονιές της Αττικής και να αξιοποιηθούν ελεύθεροι χώροι, όπως η έκταση κοντά στην εκκλησία Παγκρατίου, προς όφελος της νέας γενιάς.  Ο κ. Πατούλης μετέβη και στη στέγη φιλοξενίας ηλικιωμένων γυναικών της εκκλησίας «Αγ. Ανάργυροι», όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας και συνομίλησε με τις ενοίκους.

  Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε  τα ΚΑΠΗ-Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για τα προβλήματα τους, με έμφαση την απουσία γιατρού που θα έχει τη δυνατότητα συνταγογράφησης στο ΚΑΠΗ,  αλλά και τις δραστηριότητες που κάνουν προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά.  «Στηρίζουμε την Τρίτη ηλικία και τους αντιμετωπίζουμε όχι ως απόμαχους της ζωής αλλά ως ενεργούς κρίκους της κοινωνίας μας για αυτό και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους» τόνισε ο κ. Πατούλης.

  ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

  Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Άλσος Παγκρατίου ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, που όμως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Σημαντική έλλειψη συντήρησης πρασίνου, ανεπαρκής φωτισμός και αθλητικές υποδομές μισοτελειωμένες συνθέτουν το απογοητευτικό σκηνικό.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

  « Η εικόνα παρακμής που επικρατεί στο Άλσος Παγκρατίου είναι απογοητευτική και δεν αξίζει στους κατοίκους του Παγκρατίου αλλά και στην Αττική που δυστυχώς δεν της περισσεύουν οι χώροι πρασίνου. Η αδιαφορία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για τη συντήρηση του είναι αδιανόητη. Αντί να είναι ένα κέντρο ψυχαγωγίας και άθλησης έχει μετατραπεί σε ένα εγκαταλειμμένο πάρκο με μηδενική ασφάλεια.

  Το Παγκράτι όμως έχει και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεσμευόμαστε ότι θα σκύψουμε πάνω σε αυτά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις με ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα που θα έχει στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών όλων των περιοχών της Αττικής. Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Η δική μας νίκη θα είναι νίκη όλων των πολιτών της Αττικής».

  Related Posts

  arrow