• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Ρένα Δούρου: Η απλή αναλογική ευκαιρία για τους ανθρώπους της πόλης

  Στην πορεία της χώρας σε μία νέα εποχή, μετά το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και στην Συμφωνία των Πρεσπών, που «η κυβέρνηση είχε το θάρρος να τελειώσει με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης και της ειρήνης» αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην σύντομη ομιλία του, στην ανοικτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος με θέμα «Πολιτική Κατάσταση – Αυτοδιοικητικές Εκλογές», όπου ήταν καλεσμένοι, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

  Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην απλή αναλογική, «ένα αίτημα πολλών χρόνων» που έγινε πράξη και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα.

  Επίσης σημείωσε ότι η διαμόρφωση μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τους περισσότερους, κυρίως όμως για τον κόσμο της εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι το διακύβευμα των ευρωοεκλογών είναι η συγκρότηση ενός πόλου, που θα αντιπαρατεθεί με σαφή πρόταση απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό.

  Μιλώντας για την θητεία της στην Περιφέρεια, η Ρένα Δούρου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρήθηκε να καλυφθούν οι χαμένες δεκαετίες, με πρώτον τον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε η περιφερειάρχης, συμμετείχε σ΄ αυτή την προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου της ΤΑ. Τόνισε ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες «δεν είναι απλώς δεξαμενές ψήφων» και άσκησε κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, που ενδιαφέρεται μόνο για να μην έρθουν οι Περιφέρειες σε ανθρώπους που «δεν έχουν κάρτα μέλους στη ΝΔ».

  Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο της Αθήνας είναι η αντίληψη ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν και επικαλούμενος τη θητεία του στην Επιθεώρηση Εργασίας, τόνισε ότι «μπορούν να αλλάξουν» φέροντας ως παράδειγμα την μείωση της αδήλωτης εργασίας.

  Σημείωσε επίσης, ότι η απλή αναλογική, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους της πόλης, καθώς «σπάει το καλπονοθευτικό σύστημα» και υπογράμμισε ότι πρέπει να κερδηθεί η μάχη της δημοκρατίας απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

  Τέλος, ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση ακινήτων και στην αναβίωση της αρχαίας σχέσης του μητροπολιτικού διπόλου Αθήνας-Πειραιά, του άστεως και του επινείου της πόλης, όπως είπε. Επίσης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της κοίτης του Ιλισσού, ώστε να δημιουργηθεί μία «πράσινη διαδρομή» από τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

  Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σαρόγλειο Μέγαρο (ΛΑΕΔ) παραβρέθηκαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

  Related Posts

  arrow