• Π. Γερουλάνος: επισκευή των εγκατελειμμένων σπιτιών για να στεγαστούν οι άστεγοι της Αθήνας

  Την επισκευή και  αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων για στέγαση των αστέγων προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

  Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, οι άστεγοι υπολογίζονται σε 9.000 και για την στέγαση τους θέτει «μοναδική προϋπόθεση να συμβουλεύονται τους κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα εργάζονται στις ειδικές υπηρεσίες του δήμου. Θα τους βοηθούν να βρουν δουλειά, να συμπληρώσουν αιτήσεις, να λάβουν επιδόματα, να βρουν γιατρούς και φάρμακα. Έτσι θα προχωρήσουμε και σε επανένταξη αυτών των ανθρώπων σε μία κοινωνία, η οποία στο παρελθόν τους απέβαλε».

  Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Kontra News και τη δημοσιογράφο Σοφία Λιάκου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «η εγκατάλειψη είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στους πολίτες της Αθήνας. Ότι έχει μείνει μόνος του. Και παλεύει μόνος του. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε».

  Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με όλους τους συνυποψηφίους του «εκτός βεβαίως από τον όποιο υποψήφιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

  Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, τόνισε ότι είναι «για να κάνουμε επιτέλους την Αθήνα μια πόλη φιλική, ανθρώπινη και λειτουργική για όλους. Μια πόλη που θα διευκολύνει και δενθα δυσκολεύει περαιτέρω τη ζωή μας. Ο δημότης, ο πολίτης, ταλαιπωρείται από το κεντρικό κράτος κάθε μέρα σε πολλούς τομείς. Εμείς έχουμε ένανπολύ συγκεκριμένο στόχο: Ο δμος να μην είναι πια μέρος του προβλήματος, αλλά στο πλευρό των δμοτών. Να λύνει προβλήματα, χι να δημιουργεί επιπλέον. Αυτή είναι και η διαφορά μας με τις άλλες υποψηφιότητες. Ότι μοναδικό μας μέλημα είναι η Αθήνα, δεν είναι ούτε τα ποσοστά που θα πιστωθούν σε κάποιο κόμμα ούτε το να χρησιμοποιήσουμε την Αθήνα ως εφαλτήριο για κάτι άλλο».

  Related Posts

  arrow