• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης βράβευσε Δήμους και Φορείς που διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις

  Tην ανάγκη να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης προσαρμοσμένα στις τοπικές ιδιαιτερότητες υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης VerdeTec. 

  Στο πλαίσιο της έκθεσης ο κ. Πατούλης απένειμε βραβεία Greek Green Awards σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

  Στην τελετή απονομής παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργος Δημαράς, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας & Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη), ο Βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, καθηγητής, κ. Γιάννης Μανιάτης. Το Προεδρείο της Βουλής εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, κα Χαρά Καφαντάρη.

  Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Τσιρώνης, οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ Γεώργιος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, κ. Γιώργος Καραμέρος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η  συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην εκθεσιακή αίθουσα όσο και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία “Greek Green Awards 2019”, ήταν πρωτόγνωρη, καθώς 48 δήμοι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις δράσεις τους.

  Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση επενδύει και ενισχύει την ανακύκλωση με όλες τις δυνάμεις και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

  «Σταθερή θέση μας είναι ότι πριν φτάσουμε στην ανακύκλωση πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που θα οδηγήσουν στη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων αλλά και στην διαλογή και επανάχρηση υλικών που σήμερα απορρίπτονται. Είναι ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες με διάφορες μορφές επιδότησης (π.χ. με ανάλογη μείωση των δημοτικών τελών) αλλά και αντικίνητρα σε όσους κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση».

  Αναφερόμενος στα βραβεία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας και επιβράβευσης πρωτοβουλιών που η αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι της χώρας και οι φορείς τους έχουν να επιδείξουν πρωταγωνιστικό ρόλο υλοποιώντας σήμερα έργα σημαντικά, δράσεις με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον με μεγάλο κοινωνικό όφελος και υψηλή προστιθέμενη αξία.

  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:

  «Επειδή είναι η τελευταία διοργάνωση που σας ομιλώ ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι και από το νέο ρόλο που πιστεύω ότι θα μου αναθέσει η κοινωνία της Αττικής να υπηρετήσω θα είμαι και πάλι σταθερά προσανατολισμένος και υποστηρικτής  στη  προσπάθεια για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον. Γνωρίζω και τις δυσκολίες και το τεράστιο έλλειμμα της Αττικής στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αντιπλημμυρικής θωράκισης, της πολιτικής προστασίας και πολλά άλλα αμιγώς περιβαλλοντικά ή με περιβαλλοντική διάσταση ζητήματα.

  Έχω  όμως μάθει στη προσωπική και πολιτική μου πορεία να υπηρετώ αξίες και αρχές που υπερβαίνουν ρόλους, ιδεολογίες ή άλλες αναφορές και το περιβάλλον είναι μια απ’ αυτές που θα συνεχίσω με άσβεστη διάθεση να την έχω πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μου».

   

  Related Posts

  arrow