• Σφοδρά πυρά σε Πολάκη για το δάνειο από την Attica – πήρε τηλέφωνο τον Στουρνάρα!

  Δυο καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 100.000 ευρώ έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, καθώς πολλοί είναι αυτοί ποθ θεωρούν ότι κάτι τέτοιο στις μέρες μας είναι σπάνιο, εκτός αν ο δανειολήπτης διαθέτει ακίνητα ή μετοχές μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο έχει εγγύηση το σπίτι του στα Σφακιά το οποίο όμως είναι υποθηκευμένο για στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.

  Η απάντηση Πολάκη

  Ο ίδιος ο κ. Πολάκης επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει δάνειο από την Attica Bank, δηλώνοντας ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα. Μάλιστα, χθες τηλεφώνησε και στον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος – τον οποίο φέρεται και να ηχογράφησε! –  προκειμένου να τον … ευχαριστήσει για τον έλεγχο στο δάνειό του αλλά και να του ζητήσει, μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα, να ασχοληθεί η ΤτΕ και με μια σειρά άλλων δανείων (τα δάνεια των της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα, όπως η κ. Σπυράκη και ο κ. Γεωργιάδης, στο Πρώτο Θέμα κτλ).

  Τί λένε οι τράπεζες

  Σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank ήταν η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

  Πηγές της Attica Bank, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην ΤτΕ κλήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης και δόθηκαν εξηγήσεις για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

  Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι η χρηματοδότηση ήταν νόμιμη, έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της Attica Bank και το θέμα θεωρείται λήξαν.

  Η Τράπεζα της Ελλάδος ωστόσο δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση ακόμη.

   

   

   

  Related Posts

  arrow