• Απονομή βραβείου στην Citipost στα πλαίσια της έκθεσης VERDE-TEC 2019!

  Στην εταιρεία CITIPOST ΙΚΕ απονεμήθηκε από τους Διοργανωτές και την Επιτροπή Αξιολόγησης Βραβείο στην κατηγορία Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα για την κατασκευή Κινητού Πράσινου Σημείου.

  Το Βραβείο παρέλεβε εκ μέρους της εταιρείας η Γενική Διευθύντρια Δρ. Εφη Τριτοπούλου και η απονομή έγινε από τον κ. Αδαμάντιο Σκορδίλη, π. Γενικό Διευθυντή του ΕΟΑΝ.

  Το Κινητό Πράσινο Σημείο παρουσιάσθηκε και τις τρεις ημέρες 15-17 φεβρουαρίου 2017 στην έκθεση VERDETEC, η οποία έλαβε χώρα στο MEC Παιανίας.

  Το Κινητό Πράσινο Σημείο εισάγει  την παράλληλη ανάπτυξη εξοπλισμού και υπηρεσιών συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, δράσεων ευαισθητοποίησης, και καταγραφής δεδομένων. Διαθέτει χωριστά μέσα συλλογής για χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, σύνθετη συσκευασία, τηγανέλαια και μικρές ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό συμπίεσης και σύστημα παροχής κινήτρων και επιβράβευσης με κάρτα πολίτη στην οποία πιστώνονται πόντοι αναλόγως του είδους και του βάρους του υλικού.

  Αποτελεί άμεση και οικονομική λύση, για την οποία δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση και διευθέτηση θεμάτων χωροθέτησης και χρήσης γης ενώ μπορεί να οδηγήσει στη συλλογή καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών.

  Η διαχείριση των ΚΠΣ μπορεί να συνδυασθεί με άλλα στοχευμένα προγράμματα διαλογής στην πηγή και γωνιών ανακύκλωσης μέσω ενός logistic center ή Πράσινου Σημείου, με συμμετοχή ή όχι συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, ανάλογα και με τις υποδείξεις του εκάστοτε ΟΤΑ και να συμβάλλει τα μέγιστα στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Δήμου.

   

  Related Posts

  arrow