• Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων...
  Read More
  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...
  Read More
  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διδώ, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από...
  Read More
  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!

  Ο Ανδρέας Βαζαίοςκατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου...
  Read More
  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!
 • Απονομή βραβείου στην Citipost στα πλαίσια της έκθεσης VERDE-TEC 2019!

  Στην εταιρεία CITIPOST ΙΚΕ απονεμήθηκε από τους Διοργανωτές και την Επιτροπή Αξιολόγησης Βραβείο στην κατηγορία Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα για την κατασκευή Κινητού Πράσινου Σημείου.

  Το Βραβείο παρέλεβε εκ μέρους της εταιρείας η Γενική Διευθύντρια Δρ. Εφη Τριτοπούλου και η απονομή έγινε από τον κ. Αδαμάντιο Σκορδίλη, π. Γενικό Διευθυντή του ΕΟΑΝ.

  Το Κινητό Πράσινο Σημείο παρουσιάσθηκε και τις τρεις ημέρες 15-17 φεβρουαρίου 2017 στην έκθεση VERDETEC, η οποία έλαβε χώρα στο MEC Παιανίας.

  Το Κινητό Πράσινο Σημείο εισάγει  την παράλληλη ανάπτυξη εξοπλισμού και υπηρεσιών συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, δράσεων ευαισθητοποίησης, και καταγραφής δεδομένων. Διαθέτει χωριστά μέσα συλλογής για χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, σύνθετη συσκευασία, τηγανέλαια και μικρές ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό συμπίεσης και σύστημα παροχής κινήτρων και επιβράβευσης με κάρτα πολίτη στην οποία πιστώνονται πόντοι αναλόγως του είδους και του βάρους του υλικού.

  Αποτελεί άμεση και οικονομική λύση, για την οποία δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση και διευθέτηση θεμάτων χωροθέτησης και χρήσης γης ενώ μπορεί να οδηγήσει στη συλλογή καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών.

  Η διαχείριση των ΚΠΣ μπορεί να συνδυασθεί με άλλα στοχευμένα προγράμματα διαλογής στην πηγή και γωνιών ανακύκλωσης μέσω ενός logistic center ή Πράσινου Σημείου, με συμμετοχή ή όχι συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, ανάλογα και με τις υποδείξεις του εκάστοτε ΟΤΑ και να συμβάλλει τα μέγιστα στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Δήμου.

   

  Related Posts

  arrow