• Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής : Σκληρές μάχες στον πράσινο ήλιο…

  Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είναι ένας από τους λίγους που έχουν μείνει να επιδεικνύουν μεγάλη σταθερότητα στην επιλογή της Διοίκησης, καθώς η ίδια παράταξη βρίσκεται στην Αρχή της πόλης εδώ και πολλές δημοτικές θητείες. Την «παντοκρατορία» του Παντελή Ειρηνάκη ήρθε να διαδεχθεί η σημερινή δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου που, μετά από δύο συνεχείς «άνετες νίκες», διεκδικεί τώρα την τρίτη της θητεία επιζητώντας να υλοποιήσει δύο μεγάλα έργα για την πόλη. Ο λόγος για την αξιοποίηση του «Ασυρμάτου», που μετά από πολύχρονους αγώνες διεκδίκησης, κατάφερε να τον αποκτήσει για λογαριασμό του δήμου, αλλά και τη διάνοιξη της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου που πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία.

  Στα τρία η Κεντροαριστερά

  Μπορεί η πασοκογενής Μαρία Ανδρούτσου να δείχνει ικανή να συσπειρώσει μεγάλες δυνάμεις της πόλης ώστε να διεκδικήσει μια ακόμη νίκη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αμφισβητείται ακόμη και μέσα στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. Δύο οι «αντάρτες» που αμφισβητούν τη δήμαρχο ή πλέον με την απλή αναλογική επιδιώκουν τη συνεργασία από θέση ισχύος: Ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, που πήρε τη σκυτάλη στην παράταξη από τον Μανώλη Παπαδακάκη, που το 2014 είχε πάρει 14,53%, είναι ο ένας και ο Φάνης Οικονομάκος είναι ο δεύτερος.

  Στον ίδιο χώρο θα προσπαθήσει να εισχωρήσει, προκειμένου να έχει περισσότερες ελπίδες εκλογής, και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κουτσοβασίλης, που στις προηγούμενες εκλογές είχε μείνει στην πέμπτη θέση και στο 12,16%.

  Διχασμένη και η Νέα Δημοκρατία

  Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να πάει στην ίδια επιλογή με το 2014 και στην υποψηφιότητα του Χρήστου Πρεκετέ, παρότι στον πρώτο γύρο είχε καταφέρει να πάρει 15,14% και στον δεύτερο 42,71%. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οργάνωσης φαίνεται να βρίσκεται στο πλευρό του «αντάρτη» υποψηφίου, Αλέξανδρου Αρβανιτάκη. Πάντως ο κ. Αρβανιτάκης, λόγω του γεγονότος ότι έχει υπάρξει συνεργάτης του Φαήλου Κρανιδιώτη, φαίνεται να στοχεύει περισσότερο στα δεξιότερα της ΝΔ.

  Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) έμεινε σταθερή στην υποψηφιότητα της Γιώτας Δήμου.

  arrow