• Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια από την Παρασκευή!

  Καλοκαιρία τέλος την προσεχή Πέμπτη! Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετερεολόγων, από την Παρασκευή 22/02/2019 και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο 23/-24/02,  πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

  Συγκεκριμένα, ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Παρασκευή αλλά κυρίως το Σάββατο νέα «ψυχρή εισβολή» θα σαρώσει τη χώρα. Τα αναλυτικά στοιχεία μάλιστα «δείχνουν» ότι θα πέσουν χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο καιρός αναλυτικά:

  Σάββατο

  Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά τμήματα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

  Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις πέντε με επτά μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί επτά με οκτώ, στα πελάγη εννέα και στο Αιγαίο πιθανώς δέκα μποφόρ.

  Θερμοκρασία: Σε αισθητή πτώση της τάξης των οκτώ-δέκα βαθμών Κελσίου.

  Κυριακή και Δευτέρα

  Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδα, όπου θα χιονίσει κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νοτιά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου πιθανότατα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

  Βαθμιαία τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

  Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί πέντε με επτά μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί επτά με οκτώ, στα πελάγη εννέα και στο Αιγαίο πιθανότατα δέκα μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη Δευτέρα.

  Θερμοκρασία: Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

  Related Posts

  arrow