• Σε πλειστηριασμό η έπαυλη του Φώτη Μπόμπολα

  Για χρέη 500.000 ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβρη του ’19 το σπίτι του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό. Πρόκειται για ένα ακίνητο το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1927 και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Είναι μια λιθόκτιστη μεζονέτα, με υπόγειο και ημιυπόγειο, περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων, χτισμένη σε οικόπεδο 1.200 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης διαθέτει πισίνα 57 τετραγωνικών και η τιμή πρώτης προσφοράς, για την έναρξη του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα  4.200.000 ευρώ. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα, ενώ το 2000 το κτίριο κηρύχτηκε διατηρητέο.

  Η πτώση του “Πήγασου”

  Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, που αναρτήθηκε πριν τέσσερις μέρες στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα eauction, δεν είναι ο πρώτος για τη γνωστή εκδοτική οικογένεια.Στις 26 Ιουλίου του 2017 ολοκληρώθηκε, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, η διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας »Πήγασος», της εκδοτικής επιχείρησης της οικογένειας Μπόμπολα, η οποία βρέθηκε στα χέρια των τραπεζών για χρέη 160 εκατομμυρίων ευρώ. Τον έλεγχο της εταιρείας είχε, περίπου, από το 2000 και μετά, ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

   Η διαδικασία του πλειστηριασμού ανέδειξε την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη κάτοχο  των εφημερίδων του Ομίλου. »Έθνος» και »Έθνος της Κυριακής» πέρασαν στα χέρια του, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ και η οικονομική εφημερίδα »Ημερησία» με προσφορά 580.000 ευρώ.

  Στον ίδιο πλειστηριασμό, η εταιρεία παραγωγής »Άνωση» πέρασε στα χέρια του δικηγόρου Χρήστου Χατζαρίδη, που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ.

   Οι πρώην εργαζόμενοι του “Πήγασου” ζητούν τα δεδουλευμένα τους

  Την ημέρα του πλειστηριασμού, έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της »Πήγασος», οι οποίοι μπήκαν σε διαδικασία συζήτησης με τα μέλη του κινήματος »Δεν Πληρώνω», που είχαν πάει εκεί για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς της συγκεκριμένης ημέρας. Τους εξήγησαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός πρέπει να γίνει, γιατί αποτελούσε την τελευταία τους ελπίδα να πληρωθούν δεδουλευμένα μηνών, που τους χρωστούσαν και να συνεχίσουν να εργάζονται στις εφημερίδες, υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

   

   

  arrow