• Ρόδος: Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή στον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο

    Ένοχος κρίθηκε τελικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος για την υπόθεση της κάλυψης των εξόδων μεταφοράς του, ως πρόεδρος της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.». Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κατηγορούνταν για απάτη κατ’ εξακολούθηση,  αδίκημα για το οποίο το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

    Στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων πως «κατά την ακροαματική διαδικασία, έχουν αποδειχτεί τόσο τα αντικειμενικά όσο και τα υποκειμενικά στοιχεία της πράξης» και ζήτησε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος.

    Ο κ. Κόκκινος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για «καθαρά πολιτική δίωξη σε βάρος του», ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά για κάθε ένα από τα συνολικά 30 εισιτήρια για τα οποία κατηγορείται, και προσκόμισε στο δικαστήριο προσκλήσεις προς την «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», δελτία τύπου που είχαν εκδοθεί μετά από τα ταξίδια του, αλλά και άλλα έγγραφα, από τα οποία δήλωσε ότι πρόεκυπτε πως οι μετακινήσεις του γίνονταν αποκλειστικά και μόνο για λογαριασμό της εταιρείας που ήταν πρόεδρος.

     

    arrow