• Δήμος Χαλανδρίου: Πλούσιο και κατακερματισμένο το προεκλογικό σκηνικό…

  Ο Δήμος Χαλανδρίου εδώ και αρκετούς μήνες αποτελεί μια προσομοίωση της κατάστασης που θα ζήσουν πιθανότατα μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική πολλοί δήμοι της χώρας. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος έχει χάσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αποχώρηση μεγάλης ομάδας συμβούλων που διαφώνησαν με τις κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η «αδυναμία» της Διοίκησης, σε συνδυασμό με τις «δυνατότητες» που δίνει η απλή αναλογική, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό σκηνικό με έντεκα, τουλάχιστον, υποψηφιότητες.

  Σπάνε τα ρεκόρ στην Κεντροαριστερά

  Τουλάχιστον πέντε Πασοκογενής υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο Χαλανδρίου στις εκλογές του Μαΐου Οι περισσότεροι επανέρχονται, όπως ο Στάθης Ανδρεόπουλος που το 2014 ήταν τρίτος με 15,41%, ο Γιάννης Λαδόπουλος που ήταν τέταρτος με 12,58%, ο Γιώργος Θωμάς που είχε πάρει την έκτη θέση με 12,05 και ο Άγγελος Νταβίας που ήταν τελευταίος με 3,14% και τώρα έχει και την υποστήριξη του Πράσινου Κινήματος. Στους τέσσερις ήρθε να προστεθεί αυτήν τη φορά και ο Νίκος Πράσσος που είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και πρώην συνεργάτης του Ανδρεόπουλου, απ’ όπου αποστασιοποιήθηκε για να διεκδικήσει μόνος του τον δήμο.

  Διχασμένη είναι, βέβαια, και η Αριστερά, καθώς ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος έχει και πάλι τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ομάδα που αποχώρησε από την παράταξή του και οι περισσότεροι εντάχθηκαν στην ΛΑΕ ετοιμάζουν τη δική τους υποψηφιότητα, χωρίς ακόμη να έχουν καταλήξει στον επικεφαλής. Φυσικά και το ΚΚΕ έχει τη δική του υποψήφια, ποντάροντας για μια ακόμη φορά στη Λούλα Καρατζά.

  Τρία κομμάτια και η Κεντροδεξιά

  Με την Κεντροαριστερά πολυκερματισμένη, θα πίστευε κάποιος ότι είναι «χρυσή ευκαιρία» για τον υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει τον δήμο, όμως κι εδώ οι υποψηφιότητες είναι τρεις, γεγονός που ανάγκασε την Πειραιώς να μην προχωρήσει στην επίσημη υποστήριξη κανενός. Πιο ισχυρή μοιάζει η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση, που το 2014 ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο με 27,02% αλλά ηττήθηκε για 1.500 ψηφοδέλτια περίπου. Όμως αυτήν τη φορά θα έχει να αντιμετωπίσει και τις υποψηφιότητες δύο πρώην στενών του συνεργατών και αντιδημάρχων, του Παναγιώτη Βάσσιου και του Μάνου Κρανίδη, που, παρά τις προσπάθειες του Κόμματος και του πρώην δημάρχου, έως τώρα επιμένουν στην αυτόνομη κάθοδο τους.

  arrow