• Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γράψει ιστορία το 2019 στις μεταρρυθμίσεις

  Στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ, από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής της, αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεταρρυθμίσεων ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

  «Η Ελλάδα μπορεί να γράψει ιστορία το 2019. Ήταν η πρώτη χώρα που ενέδωσε στον λαϊκισμό και είναι η πρώτη που θα απαλλαγεί. Μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση της αλήθειας της σοβαρότητας και της κοινής λογικής, ώστε να γίνουμε μία κανονική χώρα και να προχωρήσουμε» ανέφερε.

  Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις είπε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι εκδικητικές, είναι εδώ για να θυμίζουν στους αρνητές τους ότι δεν υπηρετούν με την άρνησή τους τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και της εθνικής οικονομίας». Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ΝΔ από το πρώτο εξάμηνο εφόσον γίνει κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης «θα είναι η δραστική απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων… Επίσης είναι ανάγκη να συνδέσουμε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, θα υπάρχει στην άκρη ένα μπόνους που θα το πάρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια…Είναι ανάγκη να καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί είναι άσυλο παρανομίας…Και είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε περιοχή γιατί δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικών κατηγοριών. Αυτά θα τα κάνουμε πράξη και θα τα κάνουμε πράξη τον πρώτο χρόνο αν όχι το πρώτο εξάμηνο».

  Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε αντιστικτικά στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ: «Ξεκινάω από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, με τον Παναγιώτη Βουρλούμη -που ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο-, εξυγιάνθηκε ο ΟΤΕ και στη συνέχεια αποκρατικοποιήθηκε, προχώρησε μπροστά, εξαγοράστηκε από μία μεγάλη εταιρεία και άλλαξε κατηγορία. Η ΔΕΗ για διάφορους λόγους, και παλαιότερα και τώρα, παρέμεινε υπό τον έλεγχο του κράτους, πήγε τα τελευταία χρόνια από το κακό στο χειρότερο. Το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε να πουληθούν αυτό που αποκαλούν τα “πετράδια της”, οι λιγνιτικές μονάδες και δεν βρέθηκε αγοραστής. Η ΔΕΗ πάει να γίνει νέα Ολυμπιακή. Έχουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…Για την Ολυμπιακή πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο. Εγώ ο ανάλγητος προχώρησα και, εκεί που πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο τώρα εισπράττουμε 250 εκατ. τον χρόνο. Αυτή είναι η αλλαγή. Για να γίνουν αυτά με κυνηγούσαν στο σπίτι μου, έγινα ο αντιπαθέστερος υπουργός, αλλά επέμεινα και τώρα αντί να πληρώνουμε εισπράττουμε αυτή είναι η πραγματική αξία των μεταρρυθμίσεων». Μίλησε και για τα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Καραμανλή: «Έθεσα τότε την ιδέα στην κυβερνητική επιτροπή. Αμέσως άρχισαν οι αντιδράσεις. Δεν έκανα πίσω, συνέχισα την επιχείρηση και προχώρησε με την κυβέρνηση Σαμαρά. Τι έγινε; Πρώτα το κράτος εισέπραξε 1,2 δισ. Επίσης τα αεροδρόμια από διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης θα γίνουν σύντομα πόλοι ανάπτυξης». Μίλησε ακόμη και για το γάλα και την επέκταση του χρόνου ανάλωσης, λέγοντας ότι «παρότι “κουτσουρεμένη” η μεταρρύθμιση είχε θετικά αποτελέσματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις που -μεταξύ άλλων στέλνουν το γάλα τους στα ελληνικά νησιά – με ημερομηνία πέντε ημερών».

  Κλείνοντας είπε ότι «κόσμος προχωρά με τεράστιες γιγαντιαίες ασύλληπτες ταχύτητες, αξίζει να βάλουμε τα δυνατά μας, μην έχουμε στόχο να απομονωθούμε από τις αλλαγές, δεν γίνεται να σταματήσουμε τη γη και να κατέβουμε, αν δεν προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα θα μας προσπεράσει και θα μας περιθωριοποιήσει».

  Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε με καλά λόγια και για τον Νίκο Δένδια που παρουσίασε το βιβλίο του αντιπροέδρου της ΝΔ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Σημείωσε ότι «Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια από την κοινοβουλευτική ομάδα, θεωρώ ότι στο πλαίσιο της ΝΔ είμαστε υπέρ μίας ευρωπαϊκής και σύγχρονης ΝΔ…Στο πέρασμά του από τα υπουργεία μίλησε με έργα. Έδωσε λύση στο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας με την επιχείρηση Ξένιος Ζεύς και οδήγησε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή, πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του όχι στο κόμμα αλλά στην πατρίδα».

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης - Απόψεις δημοτών