• Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Οι αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν πλέον μια “ανάσα” και όπως είναι φυσικό οι μυστικές δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν. Τα φώτα συγκεντρώνουν οι δυο μεγάλοι Δήμοι της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν πιστέψει κανείς τα όσα αποτυπώνονται στα γκάλοπ οι εκπλήξεις και οι ανατροπές είναι πολλές.

  Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο Κώστας Μπακογιάννης στην Αθήνα είναι πρώτος με ποσοστό 30,1%. Στην δεύτερη θέση ο Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,8%. Αυτό σημαίνει ότι οι δυο αυτοί υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο.

  Τρίτος, ο Παύλος Γερουλάνος µε ποσοστό 9,6%. Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό 13,2%.

  Τι γίνεται όμως στις πιο κάτω θέσεις; Υπάρχει, σύμφωνα με την εφημερίδα μια «βουβή» άνοδος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό 10,9%. Και αυτό τον βάζει σε θέση ρυθμιστή αν είναι έτσι όπως καταγράφεται στις μυστικές δημοσκοπήσεις.

  Άνοδο στα ποσοστά του σημειώνει και ο Νίκος Σοφιανός, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας 5,1%.

  Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις «µετρήσεις» του Μαξίµου, ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας Νίκος Ταχιάος, είναι πρώτος με ποσοστό 19,17% αλλά σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η εκλεκτή του κυβέρνησης, Κατερίνα Νοτοπούλου, µε 17,79%.

  Related Posts

  arrow

  Δήμος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης - Απόψεις δημοτών