• Κ. Γκιουλέκας: Δύο μήνες πριν από τις εκλογές κάποιοι δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για τη Θεσσαλονίκη

  «Είναι καλό να πάμε στις εκλογές με νηφαλιότητα και με πολιτικό και προγραμματικό λόγο», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου και Νίκου Ταχιάου, ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε: «Όσο προχωρούμε προς τις δημοτικές εκλογές το κλίμα θα πολώνεται, γιατί θα επηρεάζεται από το συνολικότερο και γενικότερο πολιτικό κλίμα. Όταν υπάρχει πόλωση παντού, δεν μπορεί παρά να υπάρχει πόλωση και στις δημοτικές εκλογές».
  «Λυπάμαι που το λέω», συνέχισε ο κ. Γκιουλέκας, «αλλά δυστυχώς προβλέπω, εκτιμώ ότι θα έχουμε φαινόμενα και εντάσεις υψηλές», όμως, «αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμη, παρά το γεγονός ότι είμαστε δύο μήνες και κάτι πριν από τις εκλογές, άρα, είμαστε κοντά, βλέπω ορισμένους υποψήφιους, οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για τη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν μιλήσει για την πόλη».
  «Είναι πάρα πολύ ωραίο να έρχομαι ως υποψήφιος ενός κόμματος, ή οτιδήποτε άλλο, αλλά, εν πάση περιπτώσει, οι Θεσσαλονικείς στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν γι’ αυτόν και για εκείνους που θέλουν να διοικήσουν τον Δήμο τους -είτε τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης είτε τους περιφερειακούς δήμους- για την επόμενη τετραετία και με αυτή την έννοια πρέπει να συζητήσουμε πάνω στη βάση κάποιων προθέσεων, προγραμμάτων και κατευθύνσεων. Τι θέλουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Λυπάμαι, αλλά πρέπει να διαπιστώσω ότι από ορισμένους δεν έχω δει καμία απολύτως πρόταση», εξήγησε.
  Σημείωσε, δε, ότι όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010 «ο καθένας προσπαθούσε με τις θέσεις του για τη Θεσσαλονίκη να πει αυτά τα οποία αποτελούσαν τις προτάσεις του, βεβαίως, υπήρξαν εντάσεις και, τότε, πάντοτε υπάρχουν εντάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση κερδισμένη θα είναι η πόλη, αν βγει μέσα από έναν διάλογο η εκλογική διαδικασία και όχι μέσα από πόλωση και εντάσεις».
  Ερωτηθείς εάν συμφωνεί γενικότερα με τη στάση που τηρεί ο υποψήφιος της ΝΔ, απάντησε: «Δεν συμφωνώ με τη γενική στάση του οποιουδήποτε με βάση τους τόνους σε επίπεδα έξω από τα θέματα των εκλογών. Επειδή έχουμε δει γενικώς διάφορα τέτοια φαινόμενα σε όλα τα επίπεδα πιστεύω ότι είναι καλό οι τόνοι να ανέβουν πάνω στα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη».
  Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως «ο κ.Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει πότε θα πάει σε εκλογές», καθώς «με τη γνωστή αριβιστική πολιτική του το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς ο ίδιος μπορεί να διασωθεί για λίγο ακόμη στην εξουσία, κρατώντας κάποια ποσοστά» και «αν λοιπόν δει ότι η ψαλίδα με τη ΝΔ δεν μπορεί να κλείσει και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μακράν και η ΝΔ προηγείται σταθερά, αυτό μπορεί να τον οδηγήσει να κάνει και νωρίτερα εκλογές, προκειμένου να μη μεγαλώσει αυτή η διαφορά».
  «Είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεταίροι του κυβέρνησαν τον τόπο με τις απάτες και τα ψέματα, τα οποία είπαν στον ελληνικό λαό, άρα, η αξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι στο ναδίρ, δεν έχει καμία σημασία το ότι αυτός και οι συνεργάτες τους διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ειδικά όσο περισσότερο επιμένουν τόσο περισσότερο επιφυλακτικοί πρέπει να είναι οι Έλληνες πολίτες για το πόσο ισχύουν αυτά που λένε», πρόσθεσε ο κ.Γκιουλέκας.
  «Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίγει όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, γιατί ακριβώς πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και κάποιον που τον έχεις χαρακτηρίσει ψεύτη ό,τι και να σου πει από εδώ και μπρος δεν τον πιστεύεις», τόνισε.
  Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του Eurogroup, ανέφερε: «Αυτά τα χρήματα έπρεπε να έχουν έλθει στα ελληνικά ταμεία, εξάλλου είναι χρήματα που ανήκουν κατά κάποιον τρόπο στην Ελλάδα και θα έπρεπε να έχουν έλθει, τηρώντας η κυβέρνηση τις συμφωνίες που η ίδια έχει κάνει, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει […] για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα “κόκκινα” δάνεια και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις».

  Related Posts

  arrow