• “Κοιτάμε μπροστά” ο συνδυασμός του Χρ. Γιαννούλη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  “Κοιτάμε μπροστά” είναι το όνομα του συνδυασμού του Χρήστου Γιαννούλη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους. “Ξεκινάμε σήμερα με αυτή τη συνάντηση και σηματοδοτούμε την έναρξη μιας μεγάλης προσπάθειας για να κοιτάξει όλη η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μπροστά” είπε ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος ανακοίνωσε 28 ονόματα υποψηφίων και επισήμανε ότι πρόκειται για “πρόσωπα που θα παλέψουν δυναμικά για την αλλαγή, για την ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ταλαιπωρείται εδώ και εννέα χρόνια από ένα πολιτικό σύστημα που τη διοικεί”.
  Δίνοντας το στίγμα του ψηφοδελτίου σημείωσε ότι το απαρτίζουν “άνθρωποι που δεν έχουν καμία υποχρέωση ή καμία σχέση με όλο αυτό το σύστημα εξουσίας. Είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, από όλους του επαγγελματικούς χώρους με καταγωγή από διάφορα σημεία της Ελλάδας, είναι άνθρωποι που έχουν δώσει μάχες για την αυτοδιοίκηση”.
  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι στις 28 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου αλλά και τις οραματικές προγραμματικές θέσεις. Σημείωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια έχουν υποχρέωση να βρεθούν και ενώπιον των πολιτών για να μπορέσουν να συγκρίνουν και να καταλάβουν. “Σε αυτήν την πρόκληση δεν έχουμε πάρει απάντηση από κανέναν” είπε και τόνισε ότι “όποιος φοβηθεί το δημόσιο διάλογο θα το κάνει γιατί έχει κάτι να κρύψει”.
  Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, σύμφωνα με την οποία ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσιάζεται ως ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο κ.Γιαννούλης απάντησε ότι “αυτό δεν προκύπτει από κάπου” και τόνισε: “ο στόχος μας δεν είναι ο δεύτερος γύρος αλλά να αναμετρηθούμε με τον Τζιτζικώστα για την αλλαγή της διοίκησης”.
  Αναφερόμενος στις επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι “στην υλοποίηση υστερεί κατα πολύ”, ενώ για τον σημερινό περιφερειάρχη σημείωσε ότι “εμφανίζει ό,τι θέλει, όπως θέλει και με πολύ σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που το ανέχτηκε αυτό”. “Ο κ. Τζιτζικώστας οικειοποιείται τα 19 εκατ. για το στρατόπεδο Παύλου Μελά, για τα οποία η Περιφέρεια είναι ο διαδικαστικός τροχονόμος μεταφοράς των χρημάτων από τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων για να γίνουν οι παρεμβάσεις στο στρατρόπεδο” σχολίασε.
  Μιλώντας για τους βασικούς στόχους του συνδυασμού του, ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε ότι πυρήνας της Περιφέρειας είναι να σχεδιάζει για το μέλλον υποδομές και πολιτικές που αφορούν όλους, ενώ πρόσθεσε: “βασικό πρόταγμα σε αυτή την προσπάθεια είναι η ανεργία και πώς μπορούν αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία να στηρίξουν πολιτικές προτάσεις που θα δώσουν και θέσεις εργασίας και έναν αναπτυξιακό ορίζοντα για την περιοχή”.
  Το πλαίσιο των στόχων του συνδυασμού συμπληρώνουν -όπως είπε- η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα του αγροδιατροφικού τομέα, η ενεργοποίηση της παραγωγικής βάσης, η αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, η κοινωνία της γνώσης, η συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η προστασία του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η οργάνωση των συστημάτων πολιτικής προστασίας, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

  Related Posts

  arrow