• Δήμος Αθηναίων : Περίεργες εξαφανίσεις δικύκλων και τρικύκλων οχημάτων…

  Τριμελής επιτροπή του Δήμου Αθηναίων με αντικείμενο  την «απόσυρση ή διάθεση οχημάτων», ανακάλυψε ότι από τα γκαράζ του Δήμου, έχουν χαθεί 276 μηχανάκια, δίκυκλα και τρίκυκλα! Και μάλιστα επειδή κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα, ο Δήμος πλήρωνε κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας γι’ αυτά.

  Στη σχετική εισήγηση, η οποία, όπως είναι φυσικό, απασχολεί τη δημοτική διοίκηση κι ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν γίνεται καμιά αναφορά για το πώς εξαφανίστηκαν τα μηχανάκια αυτά.

  Πάνω από τα μισά, δηλαδή 141 δίκυκλα, είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πριν από το 1989. Υπάρχουν όμως και δώδεκα που κυκλοφόρησαν μετά το 2000, μέχρι και το 2005.Χαμένα είναι και δέκα τρίκυκλα Piaggio τα οποία είχαν αποκτηθεί το 1995. Τα 276 δίκυκλα οχήματα δεν δηλώθηκαν ως ενεργά από καμία υπηρεσία του δήμου όταν έγινε φυσική απογραφή οχημάτων και μηχανημάτων κατά τα έτη 2012, 2013, 2017 και 2018.

  Σύμφωνα με έγγραφα αρχειοθετημένα και χρονολογούμενα από το 2005 και μετά, «τα περισσότερα από τα εν λόγω δίκυκλα οχήματα είχαν παραδοθεί στο συνεργείο οχημάτων προς απόσυρση». Όμως, «για κάποιον άγνωστο λόγο δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσυρσης».

   

  Related Posts

  arrow