• Δήμος Ιλίου: Ακλόνητο φαβορί ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος

    Το σαφές φαβορί για το Δήμο Ιλίου είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Ζενέτος , ο οποίος ηγείται της παράταξης που βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου από το 1982 κι έχει την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Ο Ζενέτος πήρε το «δαχτυλίδι» της παράταξης από τον αείμνηστο Βασίλη Κουκουβίνο το 2006, οπότε εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος με 56,21% στον δεύτερο γύρο, κι ακολούθησαν δύο ακόμη άνετες νίκες, το 2010 από την πρώτη Κυριακή με 52,02% και το 2014 με 69,30% στον δεύτερο γύρο. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας Ζενέτου είναι ότι έχει καταφέρει όχι μόνο να «μαζεύει» ολόκληρο τον κεντροαριστερό χώρο, αλλά και να έχει μεγάλη διείσδυση στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας σε τέτοιο σημείο, ώστε κάθε φορά να δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο…

    Κυνηγώντας την έκπληξη

    Για τη θέση της μείζονος μειοψηφίας ή για μια πιθανότητα μεγάλης έκπληξης θα παλέψουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Ένας εξ αυτών είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Κάβουρας, που το 2014 ήταν τρίτος και είχε αποσπάσει 15,20%. Τώρα φιλοδοξεί να ανεβάσει το ποσοστό του ώστε να μπορέσει να συγκρουστεί στον δεύτερο γύρο με τον δήμαρχο και να δημιουργήσει «κοινό μέτωπο» εναντίον του.

    Ανάλογη φιλοδοξία έχει και ο καινούργιος υποψήφιος της ΝΔ, Αντώνης Κακούρης, που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι προέρχεται από παλιά οικογένεια των Νέων Λιοσίων και ψάχνει τρόπους για να συσπειρώσει τις δυνάμεις του κόμματος στην υποψηφιότητά του, προκειμένου να έχει πιθανότητες. Στον δεύτερο γύρο στοχεύει και ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σταματόπουλος, που κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος αλλά ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία του 2010, όταν η υποψηφιότητα του ΚΚΕ πήρε 20,16% στον πρώτο γύρο και βρέθηκε στον δεύτερο. Οι υποψηφιότητες «κλείνουν» με αυτήν του «Αριστερού Σχήματος», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσιανα, που έχει φιλοδοξίες να ξεπεράσει το 8,34% που είχε αποσπάσει πριν από πέντε χρόνια.

    arrow