• Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Ποιοι και γιατί αμφισβητούν την κυριαρχία Κωνσταντέλλου

  Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης από πολλούς θεωρείται από τα σημαντικότερα «φιλέτα» για επενδύσεις ανάπτυξης, αν όχι σε ολόκληρη την χώρα, σίγουρα στην Αττική. Γι’ αυτό και φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάληξη αυτής της «εκλογικής μάχης» του Μαΐου, περισσότερο επενδυτικό παρά πολιτικό…

  Σε αυτήν τη σύγκρουση φαίνεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί, ο σημερινός δήμαρχος, αλλά και φιλόδοξοι διεκδικητές που έχουν μπει γερά στη μάχη.

  Οι «ανεξάρτητοι» κεντροδεξιοί

  Ο δήμαρχος-πιλότος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κέρδισε με πολύ μεγάλη δυσκολία το 2014, καθώς η μάχη με τον αντικαταστάτη του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, Σπυράγγελο Πανά, κρίθηκε για ελάχιστες ψήφους στον δεύτερο γύρο (12 σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών) και συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες μετά στα εκλογοδικεία. Μέσα στη θητεία όμως φαίνεται να έχει κερδίσει αρκετό έδαφος απέναντι στους αντιπάλους του, καθώς έχει φτιάξει ένα προφίλ επιτυχημένου δημάρχου που έχει καταφέρει και να μην τα «σπάσει» με τα πολλά οικονομικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στην περιοχή αλλά και να έχει και πολύ καλές σχέσεις με την «αριστερή διοίκηση» της Περιφέρειας Αττικής. Είναι γνωστό ότι προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο διακηρύσσει παντού ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη.

  «Ανεξάρτητος» δηλώνει και ο έτερος κεντροδεξιός υποψήφιος Δημήτρης Δαβάκης που διεκδικεί με δυναμική μια θέση στον δεύτερο γύρο. Στις εκλογές του 2014 ο κ. Δαβάκης ήταν στην τρίτη θέση με 9,29%.

  Οι υπόλοιποι «ανεξάρτητοι» και η Λαϊκή Συσπείρωση

  Θέση στον δεύτερο γύρο φαίνεται να διεκδικεί και ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών ΒΒΒ», Θάνος Ματόπουλος που, αν και προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, κάνει σαφές ότι δεν έχει καμία επίσημη στήριξη. Το 2014 ήταν στην τέταρτη θέση με 7,84%, αλλά τώρα φιλοδοξεί να διεκδικήσει τη δημαρχία. «Ανεξάρτητη» και η υποψηφιότητα της Μαρίνας Σίνα-Χόβρη που έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια στη διοίκηση Κασιδόκωστα – Πανά και στις προηγούμενες εκλογές ήταν η πρώτη σε ψήφους υποψήφια δημοτική σύμβουλός. Αυτήν τη φορά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και ο Μανώλης Δασκαλάκης που είχε ανακοινώσει παρόμοια πρόθεση και το 2014, αλλά τελικά βρέθηκε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Ένας ακόμη «ανεξάρτητος» υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Τζιώτης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (έχει διεκδικήσει και την αρχηγία του παλαιότερα), ωστόσο αποκηρύσσει κάθε κομματική στήριξη σε αυτή την εκλογική μάχη.

  Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» παραμένει σταθερή στην επιλογή υποψηφίου κι έτσι με τη στήριξη του ΚΚΕ θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Πασακυριάκος.

  arrow