• Νέοι του Ι.Π.Α.Π. «Θεοτόκος» για «Εργασία Μαζί» στην Περιφέρεια

  Τους νέους του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση-ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η Ρένα Δούρου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη δράση «Εργασία Μαζί/Job Shadow Day». 
  Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή δράση με στόχο να φέρει κοντά εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αποτελεί «εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικοποίησης των ατόμων αυτών, που πρέπει να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία», όπως τόνισε η περιφερειάρχης.
  Η ίδια βεβαίωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που οικοδομεί. Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη συνεργασία τόνισε: «Δουλεύουμε λοιπόν, εδώ για να πάψουν ακριβώς οι νέοι με νοητική υστέρηση να είναι ‘σκιές’ στο περιθώριο της κοινωνίας, να γίνουν ισότιμοι πολίτες, με πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας».
  Η  δράση «Εργασία Μαζί/Job Shadow Day» είναι μια πρωτοβουλία που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας (ΕΛΕΤΥΠΕ) από τις 8 έως τις 19 Απριλίου στην Αττική, με στόχο να φέρει κοντά υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με εργοδότες. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.theotokos.gr/ergasia-mazi/job-shadow-day)

  Related Posts

  arrow