• Κ. Μπακογιάννης: Θα σπάσουμε «αυγά» για να αλλάξουμε την πόλη

  «Χείρα συνεργασίας» θα τείνει την επομένη των εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον ιστότοπο news247.gr, θα επιζητήσει τη συνεργασία με «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του συμβουλίου που θα είναι πρόθυμες να προτάξουν αυτά που μας ενώνουν και με αφετηρία την αγάπη για την Αθήνα, θα υπερβούν εγωισμούς, κόμματα, χρώματα και ιδεολογίες».

  Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη «η συνεργασία είναι στο DNA της αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης», και η ομάδα του συνδυασμού του, «Αθήνα Ψηλά», είναι «η πλέον υπερκομματική και πολυσυλλεκτική που έχει δοκιμαστεί στην Αθήνα». Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε αποφασισμένος να σπάσει «αυγά» για να αλλάξει την πόλη, και γι’ αυτό, όπως είπε, «χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στις εκλογές».

  Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του, τόνισε ότι «είναι εμπροσθοβαρές. Εκτός από τις πλήρως μελετημένες και κοστολογημένες προτάσεις μας, γνωρίζουμε εξ’ αρχής, όλες τις χρηματοδοτικές πηγές και όλα τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα». Τέλος, κληθείς να απαντήσει αν δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει το δήμο, ανέφερε: «Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιασμό οκταετίας. Η αυτονόητη για μένα δέσμευση λοιπόν, ότι δεν θα εγκαταλείψω το δήμο, νομίζω ότι είναι λιγότερο από αυτό που μόλις σας είπα». Ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε σήμερα και το

  «Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο». Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «στο παρελθόν αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, αλλά εδώ και μερικά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του».

  Ο κ. Μπακογιάννης συζήτησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου, Κώστα Γεωργουσόπουλο και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή για τη σημερινή κατάσταση του μουσείου, «εξαιτίας της αδράνειας του υπουργείου Πολιτισμού». Σε δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «το Θεατρικό Μουσείο μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο κόμβο πολιτιστικής δραστηριότητα» και ο δήμος «οφείλει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του και να συμπεριφερθεί με το σεβασμό που αρμόζει σε αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομία. Να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μουσείο. Να αξιοποιήσουμε τους μοναδικούς ανεκτίμητους πολιτιστικούς του θησαυρούς, και να το κάνουμε πόλο έλξης, όχι μόνο για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, αλλά για όλους όσοι επισκέπτονται την πόλη», ανέφερε.

  Related Posts

  arrow