• Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Η εκλογική ανθρωπογεωγραφία

  Στις εκλογές του 2014 το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς ο πρώτος είχε 18,71%, ο δεύτερος 18,31% και όλοι οι υποψήφιοι (επτά) ήταν μέσα σε απόσταση 10 μονάδων!

  Αυτήν τη φορά οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι οκτώ και κανένας δεν δείχνει ότι μπορεί να «καθαρίσει» εύκολα την εκλογική αναμέτρηση καθώς σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχει πολυδιάσπαση.

   Ο Βρεττάκος και η «φθορά» του

  Ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος εξελέγη το 2014 εκμεταλλευόμενος τον «αέρα» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριζε, καταφέρνοντας στον δεύτερο γύρο να εκτοξευθεί στο 62,36%. Τώρα όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ίδιο πλεονέκτημα, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ… Πρόβλημα δημιουργεί και η μεγάλη φθορά που φαίνεται να έχει υποστεί ο κ. Βρεττάκος, λόγω της συγκρουσιακής πολιτικής του. Ακόμη από τον ίδιο σχεδόν χώρο έχει προκύψει και η υποψηφιότητα του Γιώργου Τσιρίδη που θα κάνει ζημιά στον δήμαρχο, αλλά μπορεί να είναι μια καλή συμμαχία για την επόμενη μέρα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει νέο υποψήφιο, τον Γιώργο Καλαμαρά.

  Διασπασμένοι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

  Μια ισχυρή υποψηφιότητα δείχνει να είναι αυτή του Παναγιώτη Διαλινάκη, ο οποίος είχε διεκδικήσει και πάλι τον δήμο το 1994 με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τώρα εμφανίζεται σαν «ανεξάρτητος». Πάντως στο πλευρό του έχει τεθεί και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Λουκάς Τζανής. Από τον κεντροδεξιό χώρο προέρχεται και η υποψηφιότητα της Ελένης Δαβγιώτη-Ρούκουνα. Από τα «δεξιά» έρχεται και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Φίλιππου Καμπούρη που μπορεί να είναι υποψήφιος για πρώτη φορά στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αλλά έχει εμπλακεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παλαιότερα στον Δήμο Πειραιά ως δημοτικός σύμβουλος του Πέτρου Μαντούβαλου που είχε τη στήριξη του ΛΑΟΣ.

  Δυνατή φαίνεται και η επίσημη υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ, με τον Παντελή Καμμά, που έχει υπάρξει αρκετές φορές και υποψήφιος βουλευτής, να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από τον ίδιο χώρο όμως προέρχεται και η υποψηφιότητα της Βάνας Δατσέρη που διεκδικεί κι εκείνη για πρώτη φορά τις πιθανότητές της σε έναν δήμο ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

  arrow