• Α. Σαμαράς για Αλ. Τσίπρα: Είσαι πολύ λίγος για να επιβάλεις δεύτερη Μακεδονία

  Σύμφωνα με το voria.gr, o κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με την επανάληψη της ιστορικής δήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Συνεχίζοντας, επιχείρησε να αποδομήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και τα πεπραγμένα της, υπερασπιζόμενος τη δική του κυβέρνηση και τόνισε πως η μόνη λύση για τον τόπο είναι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  «Με βασανίζει και με πληγώνει το μακεδονικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέστησε στους πολίτες να κρατήσουν τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της μεταπολίτευσης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου. «Βρώμικη και φαιά η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών και για τους Έλληνες που αντιδρούν σ’ αυτή, είναι ύβρις στους δυο μεγάλους ηγέτες, στους Έλληνες και τα παιδιά τους», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

  Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τραγικό εμπαιγμό» τις παροχές Τσίπρα. «Μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια. Πήρε από το λαό το πορτοφόλι του κράτησε τα χαρτονομίσματα και επιστρέφει τα ψιλά. Είναι νέο-βαρβαρισμός και ψέματα», επισήμανε.

  Υπερασπίστηκε την κυβέρνησή του, λέγοντας ότι «το 2014 θέλαμε τρεις μήνες για να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά δε μας άφησαν» και έκανε λόγο για «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλύφθηκε και τους σκευωρούς έχω δεσμευτεί να τους πάω μέχρι τέλους. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω για να μην υποστεί κάτι ανάλογο άλλος στο μέλλον».

  Μέχρι και για τις διακοπές του πρωθυπουργού είχε μια ατάκα ο κ. Σαμαράς: «Τιμωρός των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερα. Υποκρισία και αυθάδεια χωρίς όρια. Κυβερνούν με ύφος κουτσαβάκηδων. Για να τους αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε ενότητα. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση, από τις αριστερές ιδεοληψίες, στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».

  arrow