• Δήμος Πετρούπολης: κυριαρχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

  Η παντοκρατορία του ΚΚΕ στον Δήμο της Πετρούπολης δεν αμφισβητείται εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ακόμη και τις φορές που έχασε τον δήμο, αυτό έγινε όταν με κάποιες συγκυρίες οι υπόλοιποι πολιτικοί χώροι ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ωστόσο οι δύο τελευταίες εκλογικές μάχες ήταν ένας υγιεινός περίπατος για τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο το 2010 με τον Θωμά Κοτσαμπά να παίρνει πάνω από 55% αλλά και το 2014, παρόλο που άλλαξε ο επικεφαλής και μπήκε μπροστά ο νεαρός Βαγγέλης Σίμος, πέτυχε μια άνετη επικράτηση με 53,09% στον δεύτερο γύρο.

  Τέσσερις υποψήφιοι από τα αριστερά

  Ο Βαγγέλης Σίμος θα προσπαθήσει τώρα να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και τρίτη συνεχόμενη για το ΚΚΕ χωρίς να ψάχνει για διευρύνσεις, καθώς από τον χώρο της Αριστεράς υπάρχουν άλλες τρεις υποψηφιότητες. Ο Νίκος Σακούτης, που το 2014 είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα είναι και πάλι υποψήφιος αλλά αυτήν τη φορά με τη στήριξη της ΛΑΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καινούργιο υποψήφιο τον Μανώλη Μπουσούνη. Ψηφοδέλτιο έχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με άλλες ανένταχτες αριστερές δυνάμεις της πόλης.

  Διχασμένες Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά

  Τρεις είναι οι υποψήφιοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο Δημήτρης Ταλιούρας, που διεκδικεί για τρίτη φορά τον δήμο έχοντας πάρει την τρίτη θέση (20,47%) το 2010 και χάνοντας στον δεύτερο γύρο το 2014 (46,91%), θεωρεί ότι τώρα είναι η ευκαιρία του. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όμως λόγω της επιστροφής του πρώην δημάρχου Στέφανου Βλάχου που είχε κερδίσει το 2002 και το 2006, αλλά είχε αποχωρήσει μετά την ήττα του το 2010. Για δεύτερη φορά κατεβαίνει και ο Θόδωρος Λάππας που το 2014 ήταν τέταρτος με 16,28 % και έχει την υποστήριξη του «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ.

  Δύο είναι και οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Θανάσης Σκαλιστήρας που έχει την επίσημη υποστήριξη του κόμματος ήταν υποψήφιος και το 2010 παίρνοντας τότε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο με ποσοστό 17,18%. Σαν να μην έφτανε η ισχνή δύναμη του κόμματος στην πόλη, αυτήν τη φορά υπάρχει και το «αντάρτικο» του Μανώλη Συλλιγνάκη για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

  arrow