• Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές

  Η 7η Ιουλίου είναι αυτή τη στιγμή η πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, εξαιτίας των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες και ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου. 

  Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Β. Σκουρή (news247), o Πρωθυπουργός προσανατολίζεται σε αυτή την απόφαση, μετά και από συζήτηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

   

  Ακολούθησε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Οι δυο τους θα έχουν και συνάντηση μετά τον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής.

   Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το βράδυ της Κυριακής και θα ζητήσει τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για σοβαρό εθνικό λόγο. Τις εκλογές θα διεξαγάγει η παρούσα κυβέρνηση.

  Τόσο η μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές όσο και το αρνητικό αποτέλεσμα στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει την απόφαση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

  (Πηγή: news247)

  arrow