• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Λάρισα: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Λάρισα της επόμενης 15ετίας

  Το μήνυμα πως το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στο δήμο Λαρισαίων, «συνιστά μια μεγάλη και καθαρή νίκη της Λάρισας», στέλνει ο επανεκλεγείς δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με δήλωση του.

  Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την παράταξη του, την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τόνισε πως «από σήμερα όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Λάρισα της επόμενης 15ετίας».

  «Η ετυμηγορία και η εντολή των Λαρισαίων είναι καθαρή και συγκεκριμένη: Συνεχίστε. Συνεχίζουμε το μεγάλο έργο που έχουμε ήδη ξεκινήσει στην πόλη και τα χωριά του δήμου μας και το μεγάλο άλμα της Λάρισας για την ανάδειξή της ως πρώτου περιφερειακού πόλου της χώρας» σημείωσε.

  Ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε επίσης ότι όλο το προηγούμενο διάστημα «προβάλλαμε το έργο μας, τονίσαμε την ευρύτητα της ‘’Συμπαράταξης Λαρισαίων” που αποτελεί ένα ξεχωριστό αυτοδιοικητικό εγχείρημα και αναδείξαμε το δίλημμα για την επιλογή του προσώπου για το αξίωμα του δημάρχου».

  Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης απήθυνε κάλεσμα συνεργασίας και συνεννόησης προς όλες τις παρατάξεις του νέου δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεσμεύομαι, ότι όπως στην προηγούμενη θητεία έτσι και στην νέα, θα συνεχίσω να εργάζομαι ως δήμαρχος όλων των Λαρισαίων».

  Ο επανεκλεγείς δήμαρχος στη δήλωση του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε επίσης και στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες του για την νέα θητεία.

  Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη οι προτεραιότητες αυτές αφορούν:

  α) την συνέχιση των έργων αστικής ανάπλασης στο ευρύτερο κέντρο μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ήδη υλοποιεί ο δήμος.

  β) τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και την μετεξέλιξη του δήμου Λαρισαίων σε ψηφιακό δήμο.

  γ) την ολοκλήρωση των εργασιών για την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου, ώστε να γίνει λειτουργικό.

  δ) την ολοκλήρωση των μελετών και στην έναρξη των εργασιών για την αναμόρφωση ενός νέου μεγάλου πνεύμονα πρασίνου στην πόλη (έκταση 214 στρεμμάτων, πρώην ΕΘΙΑΓΕ).

  ε) την συνέχιση και επέκταση των δράσεων στην Κοινωνική Πολιτική και την περαιτέρω ανάδειξη του πολιτισμού.

  Τέλος ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όσους ψήφισαν την παράταξη του στις εκλογές, αλλά και τους υποψηφίους της παράταξής του, σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ενότητα και την προκοπή της πόλης και του δήμου μας».

  arrow