• Οι μεγάλες επιστροφές πρώην Δημάρχων σε περιοχές της Αττικής

  Στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που παλιοί δήμαρχοι, που για διάφορούς λόγους είχαν αποχωρήσει εντελώς από το Δημοτικό Συμβούλιο, επέστρεψαν διεκδικώντας τους δήμους, κατάφεραν να ξανακερδίσουν.

  1.   Η πιο εκκωφαντική επιστροφή ήταν αυτή του Λάμπρου Μίχου στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας που μετά από μια σκληρή προεκλογική μάχη με τον πρώην συνεργάτη του, Γιώργο Καπλάνη, κατάφερε να κερδίσει στον δεύτερο γύρο με 58,29%. Ο Μίχος είχε αποχωρήσει από τον δήμο χωρίς να χάσει ποτέ, προκειμένου να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, δίνοντας, τότε, το «δαχτυλίδι της διαδοχής» στον Γιώργο Καπλάνη.

  2.   Στον Δήμο Σαρωνικού έχουμε την επιστροφή του Πέτρου Φιλίππου που είχε αποχωρήσει από τον δήμο το 2014 προκειμένου να κατέβει στην Περιφέρεια με τη Ρένα Δούρου και εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Τότε, μετά από εσωκομματικές διαδικασίες, είχε πάρει τη θέση του ο Γιώργος Σοφρώνης που κατάφερε να κερδίσει και τον δήμο, αλλά τώρα έχασε από τον «παλιό», που πήρε 53,71%.

  3.   Ο Στέφανος Βλάχος κατάφερε να κατακτήσει το «Στάλινγκραντ» της Πετρούπολης επικρατώντας του Βαγγέλη Σίμου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο Βλάχος είχε χάσει το 2010 από τον τότε υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θωμά Κοτσαμπά, και μετά αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο για να επιστρέψει τώρα νικηφόρα με 50,99%!

  Ο μόνος που είχε αποχωρήσει και επέστρεψε αλλά δεν κέρδισε είναι ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης που πήγε στον δεύτερο γύρο, αλλά έχασε από τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο.

  arrow