• Την 1η Ιουλίου το debate των πολιτικών αρχηγών

    Τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί το ένα και μοναδικό προεκλογικό debate, όπως συμφώνησε η αρμόδια διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε πριν από λίγο. Στο ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν, όπως συμφωνήθηκε, οι αρχηγοί των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής δηλαδή: Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε να μετέχει και ο Κυριάκος Βελόπουλος στο debate, ωστόσο οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΚΕ υπενθύμισαν ότι ο κανόνας που εφαρμόζεται διαχρονικά είναι να μετέχουν αρχηγοί μόνο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων.

    Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι το συντονισμό να έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου και ερωτήσεις να κάνουν οι παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας: Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Έλλη Στάη (Open). O Nίκος Χατζηνικολάου από τον Ant1 ωστόσο δήλωσε ήδη ότι δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο debate “των παράλληλων μονολόγων” όπως το χαρακτήρισε…

    Η διακομματική επιτροπή, που συνεδριάζει σε χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών, μπορεί να συνέλθει ξανά ακόμα και αύριο, για να καταλήξει στις λεπτομέρειες της “τηλεμαχίας”.

    arrow