• Διασφαλίζεται η λειτουργία τριών Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα τρία χρόνια

  Διασφαλίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια η λειτουργία τριών Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας της Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας, του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ» και του συλλόγου «Η Ζωή», προκειμένου να λειτουργήσουν, αντίστοιχα, ισάριθμες δομές.
  Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας, οι ωφελούμενοι είναι 30 και η δυναμικότητά του είναι για 51 άτομα. Παρέχει υπηρεσίες βασισμένες σε επιστημονικά κριτήρια, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, όπως: μεταφορά ωφελουμένων από και προς τη δομή, διαμονή και διατροφή, ειδική αγωγή προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ατόμου (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κτλ.), άσκηση, εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, αλλά και προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Παράλληλα, η συγκεκριμένη δομή προσφέρει και στήριξη των οικογενειών των ωφελουμένων.
  Το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Σωτήρ 1» παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε 24 άτομα με αναπηρία, ανάλογες με το προηγούμενο Κέντρο και βρίσκεται εντός του πυκνοκατοικημένου τμήματος της κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης (Κ. Βόγα, Θεσσαλονίκη) ενώ το Κέντρο Φροντίδας «Η Ζωή 2» βρίσκεται στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και καλύπτει τις ανάγκες 10 ατόμων.
  Στο ανθρωπιστικό έργο των παραπάνω φορέων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι προσφέρονται πολύτιμες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού. «Στόχος μας, με τη διαρκή ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υποδομών, είναι να μη μείνει κανένας από τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, χωρίς βοήθεια, χωρίς μέριμνα, χωρίς σύγχρονες κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες» πρόσθεσε.

  Related Posts

  arrow