• Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απλήρωτοι μόνιμοι Δημοτικοί Υπάλληλοι, λόγω μη εγκεκριμένου προϋπολογισμού

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού για ανευθυνότητα, αδιαφορία και ανεπάρκεια, που είχε ως αποτέλεσμα να μην καταβληθεί στις 13 Ιουνίου 2019 η μισθοδοσία στους μόνιμους υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου.

    «Είναι κάτι το πρωτοφανές και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού δεν φαίνεται, όπως καταγγέλλουν οι Μόνιμοι Υπάλληλοι του Ν.Π.Δ.Δ. και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. του Νομού Κοζάνης, να κινητοποιείται προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η μισθοδοσία προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και πιθανόν να κρύβει σκοπιμότητες που συνδέονται με το μέλλον των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. του Νομού Κοζάνης, το ταμείο του Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας έμεινε άδειο, καθώς ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν κατέβαλε την τακτική επιχορήγηση που χρησιμοποιείται για την καταβολή της μισθοδοσίας. Κι αυτό συνέβη γιατί ο Δήμος δεν είχε μέχρι τις 18 Ιουνίου 2019 εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2019 και δεν μπορούσε την 1η Απριλίου να ενταλματοποιήσει άλλη δαπάνη πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του.

    Με δεδομένο ότι, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην καταβληθεί στους Μόνιμους Υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας ούτε η μισθοδοσία της 27ης Ιουνίου 2019, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού να προχωρήσει τώρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα και θέτει την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και όλες τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους για τέτοιου είδους διαλυτικά φαινόμενα με μόνο χαμένο τους εργαζόμενους.

    arrow