• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του εργοστασίου απορριμάτων Κέρκυρας

  «Σάρκα και οστά» φέρεται πως θα λάβει σε περίπου ενάμιση χρόνο, το πολυπόθητο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Κέρκυρας. To συγκεκριμένο έργο, του οποίου η συνολική δημόσια δαπάνη  είναι 29.132.756,83 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων (ΕΤΠΑ)». Δικαιούχος του έργου είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) ν. Κέρκυρας.
  Η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας θα έχει δυνατότητα επεξεργασίας συνολικά 35.000 τόνων ετησίως υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων και 12.500 τόνων ετησίως προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.
  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος «είναι ένα έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για την Κέρκυρα, που παρά την επίπονη διαδικασία, ο δήμος και ο (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) την υποστήριξαν και επιτέλους ευοδώνεται πριν την παράδοση της σκυτάλης στη νέα δημοτική αρχή».
  «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κέρκυρα αφού εντάχθηκε, έστω και καθυστερημένα, προς χρηματοδότηση το έργο της κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα έργο με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, που είναι στο χέρι όλων μας να προχωρήσει και να υλοποιηθεί στο βέλτιστο και ταχύτερο χρόνο. Απομένει πλέον η διαγωνιστική διαδικασία. Η δική μας δημοτική αρχή θα παρακολουθεί διαρκώς το έργο, θα πιέζει για την ολοκλήρωση του εντός του προβλεπόμενου χρόνου» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.
  Η δημοπράτηση του έργου, που θα γίνει σε διεθνή διαγωνισμό, θα ξεκινήσει άμεσα μετά την αποδοχή της χρηματοδότησης, από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.).
  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α., Σπύρος Ασπιώτης «είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί με ορίζοντα αποπεράτωσης 18 μηνών από την ημέρα υπογραφής της συμβάσεως με τον ανάδοχο του έργου».
  Εξάλλου χθες υπογράφτηκε στο δημαρχείο, από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρο Ασπιώτη και τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε – W.A.T.T. Α.Ε , η σύμβαση του έργου  «Αποκατάσταση τριών κυττάρων ΧΥΤΑ Τεμπλονίου» προϋπολογισμού 3.478.200 ευρώ.
  Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, αντιστηρίξεις, εργασίες οδοποιίας, οικοδομικές εργασίες, φυτοτεχνική κάλυψη, έργα τελικής κάλυψης. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε εννέα μήνες.

  arrow