• Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων...
  Read More
  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...
  Read More
  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διδώ, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από...
  Read More
  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!

  Ο Ανδρέας Βαζαίοςκατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου...
  Read More
  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!
 • Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι η εμπορική διαμάχη με την Ουάσινγκτον μπορεί να επιλυθεί μέσω αμοιβαίου σεβασμού

  Η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν να βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν την εμπορική τους διαμάχη εάν η κάθε πλευρά λάβει υπόψιν τις ανησυχίες της άλλης, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

  Σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φενγκ δήλωσε ότι η Κίνα ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Huawei Technologies το συντομότερο δυνατόν και θα ανοίξουν τον δρόμο για υγιείς διμερείς σχέσεις.

  «Οι ομάδες και των δύο πλευρών που είναι αρμόδιες για το εμπόριο, σύμφωνα με τη συμφωνία που συνήφθη στην Οσάκα από τους ηγέτες των δύο χωρών, θα επανεκκινήσουν τις διαπραγματεύσεις σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού», δήλωσε ο Γκάο.

  «Η Κίνα πιστεύει ότι οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν το θέμα, εάν ληφθούν υπόψιν οι εύλογες ανησυχίες της κάθε πλευράς μέσω ενός διαλόγου μεταξύ ίσων».

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία σε μία ακόμα ανακωχή στην εμπορική τους διαμάχη, χάρη στη δέσμευση του Τραμπ να μην επιβάλει νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα και να χαλαρώσει τους περιορισμούς στη Huawei.

  Ωστόσο δεν έχει καθοριστεί προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, γεγονός που δημιουργεί την πιθανότητα παρατεταμένων διαπραγματεύσεων. Η Ουάσινγκτον είχε αυξήσει απότομα τους δασμούς μετά την κατάρρευση των συνομιλιών τον Μάιο, ενώ με αντίστοιχη ενέργεια ακολούθησε και το Πεκίνο.

  Related Posts

  arrow