• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Δήμος Αιγάλεω : «Μαλλιά κουβάρια»…, οι εκλογές δεν «τελείωσαν»!

  Η εκλογική μάχη στον Δήμο Αιγάλεω συνεχίζεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες, καθώς το οριακό αποτέλεσμα τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο άφησε ανοιχτές υποθέσεις. Μετά από κάποιες δυσκολίες για να προχωρήσει η επανακαταμέτρηση, η διαδικασία προχώρησε και πλέον ο χαμένος νυν δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, προαναγγέλλει την υποβολή ένστασης, ενώ ο νικητής Γιάννης Γκίκας ανεβάζει «πανηγυρικές αναρτήσεις» σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

  Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» του κ. Μπίρμπα: «Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε 8 ώρες. Τα ευρήματα πολλά, προφανώς και αντιφατικά, δικαίωσαν την επιλογή μας και την αναφορά μας σε παρατυπίες. Θα αξιολογηθούν και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποβολής ένστασης».

  Η ανακοίνωση Μπίρμπα

  Όμως επειδή και επί της διαδικασίας και επί των αποτελεσμάτων υπάρχουν αρκετές ασάφειες, παραθέτουμε την ανακοίνωση του δημάρχου Αιγάλεω προκειμένου να βγουν συμπεράσματα:

  «Απλά μαθήματα διαδικασιών και όχι μόνο

  Προς φίλους, συμμάχους και πολυπράγμονες, υπερπαραγωγούς διαδικασιών fake news… Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αίτησης καταμέτρησης ψήφων εντός 5 ημερών, δηλαδή οπτικού ελέγχου του υλικού προκειμένου να εξεταστεί αν θα υποβληθεί ένσταση. Επίσημη ανακήρυξη αποτελεσμάτων δεν έχει γίνει ακόμα και στο Αιγάλεω. Μετά την ανακήρυξη, δίνεται η δυνατότητα υποβολής τυχόν ενστάσεων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο εντός 7 ημερών, για εξέταση και τελική έκδοση αποτελεσμάτων.

  Τι έγινε στο Αιγάλεω

  1)  Και η “Ανάπλαση” (Μπίρμπας) και η “Συμμαχία” (Γκίκας) είχαν υποβάλει αίτημα καταμέτρησης έως 6/6.

  Σε εμάς ειπώθηκε ότι πρέπει να το υποβάλουμε μετά την έκδοση αποτελεσμάτων που έγινε 12/6. Έτσι υποβλήθηκε εκ νέου και πιο συγκεκριμένο αίτημα στις 14/6.

  2) Στις 20/6 μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι το αίτημα απορρίφθηκε!

  Πήραμε το έγγραφο απόρριψης (με ημερομηνία 18/6) και επανήλθαμε σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

  3) Μας ειδοποίησαν τη Δευτέρα 2/7 στις 13:00 για καταμέτρηση την Τρίτη 3/7. Απορίας άξιον, πως το Πρωτοδικείο απέρριψε αρχικά το αίτημά μας. Αίτημα καταμέτρησης ελάχιστων διαφορών, 47 στον πρώτο γύρο και 54 στον δεύτερο, όταν στο Πρωτοδικείο, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, οι υπάλληλοι μας είπαν ότι στις 1/7 έλεγχαν την Καλλιθέα και σήμερα 3/7 τη Γλυφάδα και ολοκληρώνουν την Πέμπτη με άλλον δήμο.

  Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε χθες σε 8 ώρες. Τα ευρήματα πολλά, προφανώς και αντιφατικά, δικαίωσαν την επιλογή μας και την αναφορά μας σε παρατυπίες. Θα αξιολογηθούν και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποβολής ένστασης.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η άγνοια ή η σκόπιμη παραπλάνηση από σχολιασμούς και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ανθρώπων που θέλουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία.

  Η Δημοκρατία έχει λίγο κόπο, αλλά λύνει με τον καλύτερο τρόπο αμφιβολίες και αντιθέσεις.

  Υ.Γ.: Ελπίζουμε να μην “κουράσαμε” με την ανακοίνωσή μας όσους “λύνουν” τα προβλήματα με δυο σειρές στο διαδίκτυο πανηγυρίζοντας ή βρίζοντας».

  «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»

  Από την πλευρά του ο νικητής των εκλογών στο Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, σε μια λίγο ειρωνική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ο απερχόμενος δήμαρχος κύριος Μπίρμπας, με τις ενέργειές του μετά την ήττα του στις εκλογές και το αίτημά του για ολική επανακαταμέτρηση έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Το πρόσωπο της αμετροέπειας, του εναγκαλισμού με την καρέκλα και της μη αποδοχής της πραγματικότητας. Η διαδικασία της επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τα αρχικά αποτελέσματα. Επισημαίνουμε ότι το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει δυο φορές την αίτηση του κυρίου Μπίρμπα για επανακαταμέτρηση. Εκείνος όμως δεν μπόρεσε να το αποδεχθεί και συνέχισε μέχρι τον Άρειο Πάγο, για να εγκριθεί το αίτημά του. Τελικά, ούτε αυτό τον βοήθησε να κρατηθεί στην καρέκλα του δημάρχου, που δεν θέλει να αποχωριστεί».

  arrow